Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDLSN traži hitne pregovore s Vladom o politici plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske u današnjem je priopćenju zatražio hitan sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata državnih službi, na kojem bi se trebala raspraviti i dogovoriti rješenja u svezi s politikom plaća u narednom razdoblju.

SDLSN podsjeća kako je sporazum o rastu osnovice za obračun plaća državnih službenika i namještenika za 2007., 2008. i 2009. godinu od najmanje šest posto godišnje, od 21. studenoga 2006. godine još uvijek na snazi. On predviđa mogućnost revizije uslijed promjena makroekonomskog okruženja, tj. inflacije veće od 4,5 posto i BDP-a nižeg od 4 posto.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Jača pobuna među HDZ-ovim partnerima? "Nismo roba s police, nitko nas ništa ne pita"; Stiglo upozorenje vezano uz DP: "Ja bih ovdje uvijek slijedila trag novca" Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

Stoga jedini način na koji se može dogovarati nova politika plaća u narednom razdoblju, u uvjetima pogoršanja makroekonomskog okruženja, jesu pregovori potpisnika sporazuma. Njegovo ignoriranje kao izvor prava državnih službenika i namještenika moglo bi imati dalekosežne posljedice.

SDLSN od Vlade traži i da javnosti uputi jasnu poruku u svezi s prijedlogom da kao poslodavac neće dozvoliti plaćanje božićnih darova, budući da je dio medija i javnosti to shvatio kao najavljenu uskratu isplate materijalnih prava, kao što su božićnice i dar za djecu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene