Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG SANKCIJA RUSIJI

Sberbank se povlači iz nekih europskih zemalja, hoće li među njima biti i Hrvatska?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sberbank će se povući iz nekoliko zemalja zbog pritiska sankcija, objavio je direktor Herman Gref.

Ruska banka Sberbank planira se povući iz nekoliko europskih zemalja zbog pritisaka sankcija, poručio je direktor te banke Herman Gref.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Sankcije pod kojima je Rusija, poručio je Herman Gref, otežavaju poslovanje Sberbanka u Europi.

''Mi u Europi nismo velika banka, ali su nas napravili sistematski važnom bankom pod direktnom kontrolom i regulacijama Europske centralne banke. To, očito, veoma otežava život male banke. Uzimajući u obzir sve gubitke koji dolaze s regulacijom ECB-a, teško je obavljati zadatak banke'', kaže Gref, objavio je Financial Times.

Zbog ruske uloge u Ukrajini, Europa je 2014. godine, Rusiji nametnula sankcije koje se direktno odnose i na poslovanje ove banke, a SAD je također postrožio uvjete njihovog poslovanje povodom navoda o ruskom miješanu u predsjedničke izbore na kojima je pobijedio Donald Trump.

Gref nije naveo iz kojih će se točno zemalja povući Sberbank, koji poslovnicu ima i u Hrvatskoj. Stoga još nije poznato kako će se to odraziti na Hrvatsku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene