Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide prodaja

Za Todorićeve dionice u Mercatoru Rusi traže 40,53 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski Sberbank, najveći kreditor koncerna Agrokor, objavio je da će na aukciji 7. srpnja prodavati svoju udjel u trgovačkom lancu Mercator, a početna cijena paketa od 18,53 posto dionica je 40,53 milijuna eura.

Sberbank će 7. srpnja prodavati 18,53 posto dionica (1.128.803 dionice) Mercatora, a početna cijena paketa je 40,53 milijuna eura, priopćili su iz Sberbanka a prenosi Reuters.

Riječ je o dionicama koje je ruska banka dobila kao dodatnu polugu osiguranja za kredit od 100 milijuna eura koji je Agrokoru dala u ožujku ove godine. Dionice Mercatora im je u zalog prepustio Ivica Todorić preko tvrtke Agrokor Investments B.V. sa sjedištem u Nizozemskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Sve će ovisiti o cijeni" Ruski Sberbank prima ponude za prodaju svojeg udjela u Agrokoru: "Razmatramo ponude" Anvar Azimov (Foto: Nova TV) Azimov oštro protiv Kohorsta Rusko-američki sukob zbog Agrokora: "Neka američke banke dođu i spase Agrokor. Ruske banke spremne su to učiniti"

Sberbank je najveći kreditor Agrokora sa nešto više od osam milijardi kuna potraživanja te na ovaj način pokušava smanjiti svoj dug. 

Inače, tvrtka Agrokor Investments B.V. ne podliježe tzv. Lex Agrokoru, a osiguranje za kredit odobreno je po slovenskim zakonima te je i ovrha nad dionicama provedena u skladu sa zakonima te zemlje, poručili su iz Sberbanka.

Agrokor d.d. je vlasnik 69,57 posto Mercatora, a poručili su da to vlasništvo nije založeno niti na bilo koji način dovedeno u pitanje.

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene