454429
454429
454429
454429
454429

Saznajte koliko će vam veća biti plaća od sljedeće godine

  • , 21.10.2016., 19:51
  • Autor:
  • komentara

Premijer Andrej Plenković preuzimajući dužnost u Banskim dvorima najavio je da mu je prvi plan porezna reforma i da će u nju krenuti već sljedeći tjedan.

 
 
 
 
Mislav Bago o poreznoj reformi (Video: Dnevnik Nove TV)
Mislav Bago o poreznoj reformi (Video: Dnevnik Nove TV)

Na njoj je posljednjih mjeseci radio ministar Marić s nizom stručnjaka. Ono što sve radnike zanima - kolike će im biti plaće i od kad će one biti veće.

To je u Dnevniku Nove TV otkrio Mislav Bago.

"Ministar Zdravko Marić već u ponedjeljak odlazi u Banske dvore s desetak zakona. Porezna reforma obuhvaća i neporezivi dio plaće i PDV. Doznali smo da će se povećavati neoporezivi dio. Na plaći od 5.000 kuna moguće je povećanje od 100 kuna, ovisi o tome gdje živite i koliko imate članova obitelji. Na plaći od 5.800 kuna moguće je povećanje i do 200 kuna. Na plaći od 9.000 kuna povećanje bi moglo iznositi 300, a na plaći od 15.000 kuna tisuću kuna", otkrio je u Dnevniku Nove TV Mislav Bago.

Kazao je kako je ideja Vlade da što više radnika dobije veće plaće, a da oni koji imaju veće plaće ne budu dodatno oporezivani kako bi primjerici liječnici i IT ostali u Hrvatskoj.

"Ima cijeli niz planova koji se trebaju sprovesti u sljedećem razdoblju. 36 posto bit će najveća stopa za oporezivanje, ukidaju se neke olaškice i oslobođenja, no dječji doplatak neće se dirati. PDV će biti manji za 1% od 2018, a razmišlja se i o međustopi za neke proizvode", kazao je Mislav Bago i dodao da će prezenatacija nove porezne politike biti sredinom sljedećeg tjedna dok bi povećanje plaća trebalo na snagu stupiti 01.siječnja 2017. godine.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se