Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Saznajte kako prvašićima olakšati prvi dan škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Fuchs svim je školarcima poželio sretnu školsku godinu. U školske se klupe vraća 520 tisuća učenika, a najveće je uzbuđenje, razumljivo, u obiteljima malih prvašića. Istražili smo kako prvašići i njihovi roditelji mogu olakšati početak škole.

Jasminka i Chiara idu preko zebre do škole, a Chiara s mamom uvježbava put do škole. Svu djecu s popisa prvog B, Chiara će sutra i upoznati. Sjedit će, otkrila nam je, u drugoj klupi u razredu. Chiaru će sutra cijela obitelj ispratiti u školu. 'To je prvi stresni trenutak. Mnogo je bitno da ima osobu u koju ima povjerenja i koja će joj pružiti podršku', tvrdi Jasminka Dujmović, Chiarina majka.

Pročitajte i ovo MUP 29. godinu zaredom provodi akciju U školu krenulo 36.000 prvašića Počela nova školska godina: Premijer poslao poruku učenicima, MUP pozvao vozače na oprez zbog prvašića Počinje školska godina - 1 Prvašićima najteže Počinje školska godina kakva se ne pamti: Više od 450 tisuća đaka uz posebne mjere sjeda u klupe

Osim roditeljske potpore, stručnjaci savjetuju da je dobro: Pozitivno pričati s djetetom o školi, odrediti vrijeme za učenje, dati djetetu adresar s korisnim podacima te pohvaliti svaki njegov trud i uspjeh. Radne navike dijete usvaja samim odgojem. 'Poželjno je da dijete bude uključeno u neke sitne kućanske poslove, možda pomoć prilikom spravljanja jela. Tu se već može ubaciti razgovor koliko je nešto teško, koliko ima grama, koliko je dugačko. Djeca uvijek uče kroz igru', ističe psihologinja Tamara Budisavljević, psihologinja u dječjem vrtiću Limač.

Za Chiarino učenje sve je spremno. Savjet je dobila i od godinu dana starijeg prijatelja Frana. 'Da ne smijem prepisivati, da moram zamoliti učiteljicu ako mi nešto treba pomoći da ne prepisujem', ispričala nam je. Početak škole mogu si olakšati i stariji školarci. pripremiti sve knjige i mjesto za učenje, na vrijeme organizirati eventualne instrukcije i s prijateljima dogovoriti zajedničko učenje. Uz malo truda i učenje može biti puno lakše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene