Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se odluka o raspisivanju

Saznajemo: Zahtjev za referendum potpisivali i mrtvaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je provjera potpisa za referendum o Zakonu o radu. Vlada, a potom i Sabor već bi sljedećeg tjedna trebali dobiti izvješće, a zatim se očekuje i odluka o raspisivanju referenduma.

Doznajemo da je pronađeno na desetke tisuća ponovljenih potpisa, a među onima koji traže raspisivanje referenduma ima i mrtvih. Prošlo je nešto više od mjesec dana i ministarstvo uprave posao provjere potpisa završava. 'Mi smo izvršili analizu, bit će gotovo do kraja tjedna i drugi tjedan ćemo dati rezultate,' rekao je ministar uprave Davorin Mlakar. 20-tak ljudi je tijekom ljeta provjeravalo ime po ime, potom i dodatno u bazi podataka Ministarstva unutarnjih poslova. Rezultati se prosljeđuju Hrvatskom saboru. Kako doznajemo među potpisima je do 70.000 duplih potpisa, a i za nekoliko stotina njih utvrđeno je da su podaci mrtvih osoba.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

>> Vlada će osigurati novac za provjeru potpisa

'Kad je riječ o duplim potpisima mi to nismo mogli kontrolirati, a pogotovo kad je riječ o mrtvim osobama i kod ovih mrtvih osoba nije ni izbliza jednak broju mrtvih koji su bili prisutni na zadnjim izborima,' rekao je koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević. Referendum je i prije održavanja bio poruka Vladi. Ujedinio je sindikate. Sada politika samo treba odrediti datum referenduma. 'Očekujem da bi na početku redovnog zasjedanja Sabora trebao donijeti odluku o raspisivanju refrenduma,' dodao je Matijašević. Odluka se može donositi mjesecima. Politka će samo procijeniti kada im referendum najmanje šteti, a sve je izvjesnije da će se održati po novom ustavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene