Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradski ured za prostorno uređenje

"Savski most nije renoviran, rađeni su samo zahvati na uređenju i uljepšavanju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski ured za prostorno uređenje i izgradnju grada napominje kako su na Savskom mostu poduzeti samo minimalni zahvati na uređenju i uljepšavanju.

Nakon što je volonterska platforma "1postozagrad" na Facebooku objavila fotografije pješačkog Savskog mosta i upozorila upozorila kako njegova nedavna obnova predstavlja rasipanje javnog novca i ugrožava sigurnost građana, komentar smo potražili od Grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OTVORIO SAVSKI MOST Tomašević otkrio koga nema na popisu za otkaz i komentirao prodaju Gradske plinare: ''Traže se opcije...'' Oštećeni most na autocesti A2 Sanacija će trajati danima Problemima s infrastrukturom u Zagrebu nema kraja: Pogledajte što se točno dogodilo s mostom koji je zatvoren pa su nastale kilometarske kolone

Dok je pješačka i biciklistička staza asfaltirana te su na mostu postavljene klupe, fotografije pokazuju kako je sama konstrukcija u poprilično zapuštenom stanju.

"Uređenje i uljepšavanje"

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunlane proslove i promet poručuju kako su na mostu poduzeti samo minimalni zahvati na uređenju i uljepšavanju istog.

"Grad Zagreb je prije sveobuhvatne sanacije Savskog mosta koji je izgrađen 1892. godine, a rekonstruiran 1939. godine poduzeo samo minimalne zahvate na uređenju i uljepšavanju istog. Glavni radovi odvijali su se na samom okretištu, gdje su se asfaltirali peroni te cijela površina okretišta autobusa i drugo. Radove na mostu izvodile su Zagrebačke ceste na način da je ugrađen jedan sloj asfaltnog zastora debljine 3 do 4 cm u cilju sprečavanja daljnjeg procurivanja atmosferskih voda unutar kolničke konstrukcije samog mosta. Također, oličene su zaštitne ograde na istočnoj i zapadnoj strani mosta. Napominjemo da nije rađena sanacija samog mosta već samo asfaltiranje istoga", poručuju iz Grada.

Napominju kako se pukotine i rupe koje su vidljive na pješačkim konzolama nisu sanirale budući da su "oštećenja konzola prešla točku u kojoj je moguća sanacija putem programa održavanja".

"Most je spomenik kulture"

"Za navedeni most izvršeni su istražni radovi i izrađen je glavni i izvedbeni projekt sanacije Savskog mosta. Projektom je predviđen pješački promet i promet dva vozila težine 30 t jer se projektnim zadatkom zahtijevao ograničeni autobusni promet. Također napominjemo kako je navedeni most spomenik kulture i prilikom sanacije – rekonstrukcije morati će se surađivati s Zavodom za zaštitu spomeničke baštine", kažu u Gradskom uredu.

Ističu kako se u sklopu plana rekonstrukcije autobusno-tramvajskog okretišta "treba iznaći rješenje za izlazak i dolazak autobusa na peron preko mosta".

"Za isto je potrebno izraditi studiju isplativosti i novi projekt koji bi trebao dati odgovor da li se postojeći most može rekonstruirati na način da se po njemu odvija autobusni promet, te izraditi projekt sveobuhvatne rekonstrukcije i sanacije", poručuju iz Grada,

Na cjelokupnu sanaciju ( okretište i Savski most ) utrošeno je 1. 500.000,00 kuna dok je za sanaciju Savskog mosta utrošeno cca 300.000,00 kuna ( asfaltiranje, bojanje ograde, postavljanje klupica, žardinjera te bojanje stupova javne rasvjete) (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene