Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja dvaju regija

Savez: Glavna smo alternativa IDS-u i SDP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez političkih stranaka Akcije mladih i Liste za Rijeku te udruge Ladonja, godinu dana nakon utemeljenja, postao je glavnom alternativom koaliciji SDP-a i IDS-a na području Istre i Kvarnera, ustvrdio je na za novinstvo dopredsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Savez triju organizacija zauzima se za provedbu načela supsidijarnosti, to jest da se problemi rješavaju i raspolaže proračunskim novcem na razini što bližoj građanima, rekao je Švorinić, ocjenjujući da je sadašnje stanje centralizacije zemlje neprirodno i guši razvojne mogućnosti regija.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Liste se predaju do petka Novčane kazne prijete strankama koje se ne budu pridržavale ovog pravila Slika nije dostupna Sedam stranaka na 'crnoj listi' kampanje 'Za sabor čistih ruku'

Dopredsjednik Liste za Rijeku istaknuo je da su potrebne promjene na lokalnim i regionalnim razinama vlasti na istarskome i kvarnerskom području, pri čemu je dodao da će 'prvi korak' biti izlazak na parlamentarne izbore. 'Tako će se produbiti i suradnja dviju regija s obje strane Učke, nasuprot sadašnjem stanju 'dvaju feuda' IDS-a i SDP-a koji surađuju samo kad moraju dijeliti istu izbornu jedinicu', rekao je Švorinić.

Novac za poticaj zapošljavanja

Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin rekao je da ta udruga na skupovima po Istri i Kvarneru okuplja sve više zainteresiranih građana. Građane pokušavamo potaknuti da pokreću projekte koji donose promjene za njihov kraj, rekao je. Cuccurin smatra da danas politika u zemlji obiluje neznanjem, nedostatkom odgovornosti za budućnost i vrijeđanjem suprotne strane.

Najavio je da će Ladonja u idućem razdoblju dio novca prikupljenog donacijama usmjeriti u poticanje zapošljavanja, učinkovitije uprave i očuvanje okoliša na temelju prijedloga građana koji se uključe u djelovanje udruge.

Predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević govorio je o nužnosti ulaganja u školovanje i zapošljevanje mladih osoba te u stanogradnju za mlade po povoljnijim uvjetima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene