Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Pet punih kofera prijateljstva poslano mališanima u Gunju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slanjem kofera završena je humanitarna akcija 'Pun kofer prijateljstva-novčić za kovčežić'.

Savez društva Naša djeca Hrvatske je uz pomoć City EX-a poslao 5 punih kofera za djecu u kontejnerskom naselju u Gunji, te je s tim završena humanitarna akcija 'Pun kofer prijateljstva-novčić za kovčežić', izvijestili su.

U periodu od 15.12.2014. do 15.01.2015. prikupljeno je 10,147,07 HRK putem donacijskog žiro računa. Tim novcem Savez društava Naša djeca Hrvatska je opskrbio 5 kofera za mališane iz igraonice 'Ganja' u Gunji.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Pomoć za malenu Lavu Pomoć djevojčici "Ona je jedna od nas i zaslužuje pomoć": Akrobacije na motorima za malenu Lavu

Organizatori su zhavalili svim donatorima velikog srca koji su im ovo omogućili.

O akciji 'Pun kofer prijateljstva'

Na inicijativu Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokrenuo je zajedničku humanitarnu akciju 'Pun kofer prijateljstva' za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nositelj akcije je Društvo Naša djeca Grada Vinkovaca koje se zajedno s Društvom psihologa Vukovarsko-srijemske županije od samog početka proglašenja stanja katastrofe u Vukovarsko-srijemskoj županiji zauzelo za djecu s poplavljenih područja kako bi im se organiziralo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme i pružilo adekvatnu psihosocijalnu pomoć.

Cilj ove akcije je osigurati svakom djetetu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom periodu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želi im olakšati život 'ptica selica' do povratka njihovim domovima.
Akciji su se dosad odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci, a CityEX osigurao je besplatnu dostavu kofera u Gunju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene