Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK GO-a HDZ-a

Zagrebački HDZ surađivat će s Bandićem: "Razgovarat ćemo o svim varijantama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri dana uoči prvog pokušaja konstituiranja zagrebačke skupštine, u kojoj Milan Bandić zasad nema većinu, sastao se gradski HDZ.

Ključeve većine u Zagrebu drži Bruna Esih sa svojih pet zastupnika, čiji je prvi i posljednji uvjet preimenovanje Trga maršala Tita u Skupštini, a ne na referendumu, kako je to posljednjih dana zagovarao Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

HDZ se u međuvremenu izjasnio i potvrdio svoj raniji stav da će oni također biti za preimenovanje trga na Skupštini, a ne na referendumu. Ljudi iza Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića smatraju da im je to dodatno ojačalo pregovaračku poziciju.

HDZ računa i na mjesto predsjednika Skupštine, no čini se da na tu fotelju pucaju i Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a, ali i Drago Prgomet, HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika na proteklim izborima.

A upravo bi loš Prgometov rezultat mogao biti tema sjednice gradskog HDZ-a. Plenković je ranije najavio analizu rezultata, kao i osvježavanje ekipe u zagrebačkom HDZ-u, no dosad nije proveo konkretne poteze.

Mikulić je uoči sastanka rekao za Novu TV da će razgovarati o analizi izbornih rezultata, zamjenama koje će ući u Skupštinu Grada Zagreba te o tome kako će postupiti na konstituirajućoj sjednici.

Mikulić na pitanje hoće li se prozivati Prgometa zbog loših rezultata u Zagrebu kaže da u HDZ-u nije običaj da se ikoga proziva za bilo što. "Razgovarat ćemo konstruktivno i svatko će iz svoje točke gledišta iznijeti svoje stavove o tome kako je vidio kampanju i donijet ćemo zaključke", rekao je Mikulić.

Zagrebački Gradski odbor HDZ-a odlučio je na sjednici u ponedjeljak navečer da će surađivati s pobjednikom lokalnih izbora u Zagrebu, gradonačelnikom Milanom Bandićem ističući kako je temelj tih razgovora provođenje njihovih projekata, te su istaknuli kako se treba promijeniti ime Trga maršala Tita, podsjetivši kako je to izvorno prijedlog HDZ-a, i to ne referendumom, prenosi Hina

 

"Naš stav je jasan – ne referendumu, promjena imena Trga maršala Tita – da. Razgovarat ćemo o svim varijantama", izjavio je novinarima nakon sjednice predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene