442970
442970
442970
442970
442970

SASTANAK U MINISTARSTVU BRANITELJA Donosimo najvažniji razlog susreta

  • , 11.07.2016., 17:27
  • Autor:
  • komentara

S predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata razgovarali su tehnički ministri Tomo Medved i Miro Kovač.

 
 
 
 
Andrija Jarak o sastanku u Ministarstvu branitelja (Video: Vijesti u 17 h)
Andrija Jarak o sastanku u Ministarstvu branitelja (Video: Vijesti u 17 h)

U Ministarstvu branitelja sastali su se tehnički ministar branitelja Tomo Medved i tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Razgovarali su o trenutačnoj problematici.

'Tehnički ministar Kovač došao je izvjestiti svog kolegu Medveda, ali i predstavnike svih udruga iz Domovinskog rata što se dogodilo s hrvatskim zahtjevima koje je postavila Srbiji vezano uz njihov pristupni pregovor, poglavito uz poglavlje 23 koje se itekako odnosi na hrvatske branitelje.

Tu je naravno pitanje poštivanja prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. Jednako tako Hrvatska od Srbije traži punu i bezuvjetnu suradnju s Haškim sudom. No, najvažniji razlog ovog sastanka jest pitanje jurisdikcija odnosno nadležnosti za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Naime, Srbija je prije 10-ak godina samu sebe proglasila nadležnom da može procesuirati sve ratne zločine počinjene na području bivše države što je Hrvatskoj apsolutno neprihvatljivo, ali i pravno neodrživo. I upravo o tome tehnički ministar Kovač razgovara na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga nakon kojeg će javnosti iznijeti svoje zaključke', izvijestio je o sastanku reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se