Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri i udruge

SASTANAK U MINISTARSTVU BRANITELJA Donosimo najvažniji razlog susreta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata razgovarali su tehnički ministri Tomo Medved i Miro Kovač.

U Ministarstvu branitelja sastali su se tehnički ministar branitelja Tomo Medved i tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Razgovarali su o trenutačnoj problematici.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Tomo Medved - 1 Vjeruje u apsolutnu pobjedu Medved za Dnevnik Nove TV: "SDP je nikad slabiji, a kandidatura Milanovića je potez očajnika" Ivica Marušić, HVIDRA - 1 Rastu povlaštene mirovine HDZ razveselio branitelje, ali veterani imaju par zamjerki: ''Nismo baš sretni... Tko zna tko će od nas to dočekati''

'Tehnički ministar Kovač došao je izvjestiti svog kolegu Medveda, ali i predstavnike svih udruga iz Domovinskog rata što se dogodilo s hrvatskim zahtjevima koje je postavila Srbiji vezano uz njihov pristupni pregovor, poglavito uz poglavlje 23 koje se itekako odnosi na hrvatske branitelje.

Tu je naravno pitanje poštivanja prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. Jednako tako Hrvatska od Srbije traži punu i bezuvjetnu suradnju s Haškim sudom. No, najvažniji razlog ovog sastanka jest pitanje jurisdikcija odnosno nadležnosti za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Naime, Srbija je prije 10-ak godina samu sebe proglasila nadležnom da može procesuirati sve ratne zločine počinjene na području bivše države što je Hrvatskoj apsolutno neprihvatljivo, ali i pravno neodrživo. I upravo o tome tehnički ministar Kovač razgovara na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga nakon kojeg će javnosti iznijeti svoje zaključke', izvijestio je o sastanku reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene