448509
448509
448509
448509
448509

IZNENAĐENJE U HDZ-u Kod Plenkovića stigao i Milanovićev ministar

  • , 31.08.2016., 11:17
  • Autor:
  • komentara

U HDZ-u je održan sastanak oko kurikularne reforme, a na njega je, što je prilično iznenađenje, stigao i ministar u Vladi Zorana Milanovića, Vedran Mornar.

 
 
 
 
Sastanak u HDZ-u (Foto: HDZ)
Sastanak u HDZ-u (Foto: HDZ)

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, okupio je danas za istim stolom bivše HDZ-ove ministre znanosti i obrazovanja, Predraga Šustara te Dragana Primorca, ali i ministra u Vladi Zorana Milanovića, Vedrana Mornara, koji je, dodušen bio nestranački član. 

Mornar je izjavio kako je pozvan da bi dao svoje viđenje kurikularne reforme, s obzirom da se s tim projektom počelo u njegovom mandatu. Odbacio je bilo kakve političke konotacije dolaska na sastanak, odnosno mogućnost da se priključi HDZ-u.

'Razgovarali smo što dalje s kurikularnom reformom. Dao sam jasan stav da to nadvladava stranačku pripadnost i jedini garant nastavka uspjeha reforme vidim u Borisu Jokiću. Mislim da gospodin Plenković shvaća značaj Boris Jokića. Bilo je govora da bi institucije a ne čovjek to trebali voditi ali Jokić i njegova karizma je nešto sto može ponijeti nastavnike', izjavio je Mornar nakon sastanka. Na pitanje je li mu ponuđena politička funkcija, odgovorio je da nije i da se o tome nije razgovaralo.

Dragan Primorac
, koji je bio ministar obrazovanja u HDZ-ovoj Vladi kazao je kako je važno imati konsenzus kad je u pitanju obrazovanje.

'Obrazovanje treba biti najvažnije. Sastanak je prošao sjajno . Obrazovanje je u fokusu prije izbora poslije ga zaborave. Projekt kurikularne reforme ne smije ovisiti o jednoj osobi, bio to Primorac ili Jokuć', kazao je. Dodao je i da se nije razgovaralo o njegovom potencijalnom ministarskom mandatu, nije mi ništa ponuđeno.

 

Podsjetimo, Boris Jokić dao je ostavku, kao i većina članova ekspertne skupine za kurikularnu reformu, zbog kako su kazali političkih pritisaka te proširenja skupine s novim članovima.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se