Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak oko reforme

IZNENAĐENJE U HDZ-u Kod Plenkovića stigao i Milanovićev ministar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u je održan sastanak oko kurikularne reforme, a na njega je, što je prilično iznenađenje, stigao i ministar u Vladi Zorana Milanovića, Vedran Mornar.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, okupio je danas za istim stolom bivše HDZ-ove ministre znanosti i obrazovanja, Predraga Šustara te Dragana Primorca, ali i ministra u Vladi Zorana Milanovića, Vedrana Mornara, koji je, dodušen bio nestranački član. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi udžbenici, tableti... Ministrica Divjak otkrila u koje će se razrede uvoditi novi kurikuli, odabrano 580 novih udžbenika za osnovne i srednje škole Slika nije dostupna Upisano 500 prvašića manje Počela je škola! Evo koje sve promjene za učenike i roditelje donosi reforma

Mornar je izjavio kako je pozvan da bi dao svoje viđenje kurikularne reforme, s obzirom da se s tim projektom počelo u njegovom mandatu. Odbacio je bilo kakve političke konotacije dolaska na sastanak, odnosno mogućnost da se priključi HDZ-u.

'Razgovarali smo što dalje s kurikularnom reformom. Dao sam jasan stav da to nadvladava stranačku pripadnost i jedini garant nastavka uspjeha reforme vidim u Borisu Jokiću. Mislim da gospodin Plenković shvaća značaj Boris Jokića. Bilo je govora da bi institucije a ne čovjek to trebali voditi ali Jokić i njegova karizma je nešto sto može ponijeti nastavnike', izjavio je Mornar nakon sastanka. Na pitanje je li mu ponuđena politička funkcija, odgovorio je da nije i da se o tome nije razgovaralo.

Dragan Primorac
, koji je bio ministar obrazovanja u HDZ-ovoj Vladi kazao je kako je važno imati konsenzus kad je u pitanju obrazovanje.

'Obrazovanje treba biti najvažnije. Sastanak je prošao sjajno . Obrazovanje je u fokusu prije izbora poslije ga zaborave. Projekt kurikularne reforme ne smije ovisiti o jednoj osobi, bio to Primorac ili Jokuć', kazao je. Dodao je i da se nije razgovaralo o njegovom potencijalnom ministarskom mandatu, nije mi ništa ponuđeno.

 

Podsjetimo, Boris Jokić dao je ostavku, kao i većina članova ekspertne skupine za kurikularnu reformu, zbog kako su kazali političkih pritisaka te proširenja skupine s novim članovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene