Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Nacionalnog vijeća MOST-a

MOST je već odlučio - manjinsku vladu kontrolirat će iz Sabora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalno vijeće Mosta sastalo se danas u Zagrebu, a o ovom sastanku ovisi budućnost Hrvatske.

Osamnaest zastupnika MOST-a u nedjelju bi moglo donijeti definitivnu odluku da se priklone SDP-u ili HDZ-u. Ili da - a o tome u Mostu sve glasnije govore kao potpuno realnoj opciji - ostanu u oporbi i iz Sabora kontroliraju manjinsku vladu koalicije Hrvatska raste ili Domoljubne koalicije, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko o preokretu u pregovorima 'Aposlutno smo raspoloženi za razgovor s MOST-om' Slika nije dostupna DAN VELIKOG OBRATA 'Milanović je napravio 'salto mortale' i počele su mu rasti magareće uši'

Među MOST-ovcima se, navodno, sve glasnije govori da je potpuno realan scenarij prema kojemu bi oni iz Sabora dali podršku manjinskoj vladi i na taj način provodili reforme koje bi se provodile.

Ako pokuša izigrati reformski paket, MOST u svakom trenutku može povući svoju podršku, pokrenuti pitanje izglasavanja nepovjerenja Vladi i zemlju za šest mjeseci ili godinu dana dovesti na nove izbore. U takvom scenariju za novi izlazak na birališta ne bi bio kriv MOST, nego stranka koja bude dala premijera, piše Slobodna navodeći da će Božo Petrov učiniti sve da MOST održi na okupu, jer je svjestan da jedino tako može uvjetovati budućoj Vladi da provede reforme koje traže.

Hrvatska se nalazi u situaciji kakvu još nije imala

Ako u MOST-u podrže Vladu koju bi sastavila koalicija Hrvatska raste, raskola, bar za sada, po svemu sudeći, neće biti. Većina zastupnika Mosta ipak je nešto sklonija takvom rješenju, pa nezadovoljnika takvom odlukom ne bi bilo previše. Ako pak odluče podržati Domoljubnu koaliciju, očekivati je da bi dio zastupnika ipak mogao napustiti platformu Bože Petrova i pokušati sa SDP-om formirati većinu, piše Slobodna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene