456370
456370
456370
456370
456370

Generalski zbor objavio zaključke s višesatnog sastanka, evo što traže

  • , 08.11.2016., 18:16
  • Autor:
  • komentara

Zbog nedavnih uhićenja bivših pripadnika HVO-a u podne se sastao Hrvatski generalski zbor prevođen predsjednikom zbora generalom Pavlom Miljavcem. Donijeli su zaključke koje će predložiti Vladi.

 
 
 
 
Pavao Miljavac o situaciji u BiH (Video: Vijesti u 17 h)
Pavao Miljavac o situaciji u BiH (Video: Vijesti u 17 h)

Sastanak na kojem je sudjelovalo 40-ak pripadnika brigada i zbornih područja HVO-a te pripadnici generalskog zbora održavao se iza zatvorenih vrata. Raspravljalo se i o pravim aspektima te protoku dokumenata u slučaju uhićenja u Orašju.

"Stvari su se dogodile, mislim da su sve prijašnje Vlade sve to, naročito kada smo ušli u EU, malo zaboravile da to neće možda isplivati kao problem. Sada se treba organizirati i početi raditi i napraviti maksimalno koliko se može. Jer to nije samo pitanje pojedinih generala, mislim da je to nacionalno pitanje," kazao je uoči sastanka Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Na pitanje tko je još na optužnicama, Miljavac kaže da se pojavljuje više popisa. ''Generali hrvatske vojske su na popisima, negdje se spomene general Krstičević, negdje Kotromanović. Ako i bude optužnica, one su načelno uvijek tajne, pa je teško nagađati. Ali neprestano se pojavljuju određena imena. Dio visokih časnika hrvatske vojske je na tim spiskovima, to je točno'', rekao je Miljevac.

Najvažniji zaključci koje su donijeli na sjednici koje će predložiti i Vladi su: ''Tražimo da se pravna pomoć pruži u svim segmentima i od pronalaženja adekvatne pravne pomoći u smislu pravnika, ali i u novčanom dijelu, jer su ti procesi vrlo skupi. Tražimo da se vidi kolanje dokumenata koji su izlazili bez kontrole i da se stane tome na kraj. I treće da se oformi jedno tijelo koje bi se sustavno bavilo svim problemima te optužnice i zaštiti interesa RH. Slično takvo tijelo ćemo napraviti na razini Generalskog zbora.

Dodajemo ovome da je Đuro Matuzović je promijenio branitelja novi pravni zastupnik je poznati sarajevski odvjetnik je Vlado Adamović.

Pojavila se i glasina da je general Matuzović pretrpio moždani udar, ali Miljevac je to demantirao. ''Tijekom sjednice dobili smo podatak da nije istina da je pretrpio moždani udar'', Miljevac.


 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se