Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedništvo i Središnji odbor HDZ-a

Miru Kovača naljutile izjave o nasljedniku: "To je rijetko viđena bedastoća!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči konstituirajuće sjednice Sabora koja se održava u petak, Predsjedništvo HDZ-a sastalo se u 10 sati dok središnji Središnji odbor stanke zasijeda u podne.

U HDZ-u odlučuju o tome tko će biti potpredsjednici Sabora iz njihovih redova kao i o funkcijama u saborskim odborima, a raspravljat će i o prijedlozima zakona koji će se na konstituirajućoj sjednici uvrstiti na dnevni red - od onih koji se tiču ustroja Vlade do onih koje je uvjetovao Most. Kao mogući HDZ-ovi potpredsjednici Sabora do sada su se spominjali Miroslav Tuđman, Željko Reiner i Gordan Jandroković.

Kovač: Rijetko viđena bedastoća

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

U središnjicu stranke stigao je i ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji je na pitanje da komentira informacije objavljene u srijedu da će Davor Ivo Sier biti novi ministar vanjskih poslova, ustvrdio: "To je rijetko viđena bedastoća! Ta izjava."
 

Plenković: Idući tjedan o ministrima, ministri će biti oni za koje se ja odlučim

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je prilikom dolaska u stranku da pritisaka na njega, vezano uz moguću ministricu kulture Ninu Obuljen, nema. Istaknuo je da je on taj koji odlučuje o budućim ministrima. O sastavu buduće Vlade danas neće biti govora na Predsjedništvu, ustvrdio je Plenković.

"Imamo vremena, danas imamo druge teme. Sutra je prva sjednica novog saziva Sabora, a idući tjedan ćemo potvrditi imena. Kad budemo imali kompletnu Vladu, znat ćete sve o njoj", rekao je kratko Plenković.

Na novinarski upit može li potvrditi da će politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier biti novi ministar vanjskih poslova odgovorio je: "Rekao sam da ću reći sve u paketu. Tu informaciju nisam rekao ja, a kada budem imao kompletnu Vladu onda ćete sve čuti".

Jandroković: Danas nećemo odlučivati o ministrima

Da se na sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a neće odlučivati o ministrima rekao je i glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, najavivši kako će tema biti priprema za sutrašnju konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

"To će biti glavne teme, danas nećemo odlučivati o ministrima", izjavio je Jandroković novinarima ispred Središnjice HDZ-a upitan o današnjim sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a.

Pojasnio je da će konstituirajuća sjednicu Sabora početi imenovanjem njegova predsjednika, imenovanjem radnih tijela kako bi parlament mogao funkcionirati. Onda se prelazi na izglasavanje zakona koji se tiču Vlade, ustroja ministarstava i prava dužnosnika da bi se na kraju izglasali oni koji su povezani s točkama koje je tražio Most.

"U petak će biti na dnevnom redu samo ono što je nužno za konstituiranje Sabora i zakoni koji su važni za Vladu. U subotu i u ponedjeljak razgovarat će se o točkama vezanim uz zahtjeve Mosta", kazao je Jandroković.

I glavni tajnik HDZ-a pozvao je na smirivanje strasti, odgovarajući na novinske upite o kritikama vezanim uz Ninu Obuljen Koržinek.

HDZ i SDP dogovorili su u srijedu podjelu mjesta unutar saborskih odbora i radnih tijela. Nakon sastanka Gordana Jandrokovića i Igora Dragovana dogovoreno je da će raspodjela biti ista kao i u prošlom sazivu Sabora - vladajući će dobiti 16 odbora, oporba 13 dok će jedan pripasti nacionalnim manjinama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene