Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa pravnog tima za Srbiju:

'Učinit ćemo sve da Oluju u Haagu prikažemo kao genocid!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na raspravi o hrvatskoj tužbi i srpskoj protutužbi za genocid u Domovinskom ratu Srbiju će zastupati Saša Obradović. Tvrdi kako će napraviti sve što može kako bi Oluju prikazao kao genocid.

Vođa pravnog tima koji će Srbiju zastupati pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu na raspravi o hrvatskoj tužbi i srpskoj protutužbi za genocid, kazao je kako će uložiti najveće napore da pred Sudom dokaže da je vojno redarstvena akcija Oluja zapravo bila genocid nad srpskim stanovništvom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

'Očekujem da tužba Hrvatske bude odbijena, a što se tiče našeg zahtjeva, to ću ostaviti sudu na procjenu, jer nije moje pružati neka euforična obećanja ili da budemo pesimistični. To nije u skladu s funkcijom koju tamo trebam obavljati', rekao je Obradović agenciji Tanjug. Pojasnio je kako će se strategija Srbije 'u biti svoditi na osporavanje da je nad hrvatskim narodom tijekom oružanog sukoba u Hrvatskoj, od 1991. do 1995. počinjen genocid'.

>> Dačić: Srbija očekuje smjeliji iskorak Hrvatske u uzajamnom povlačenju tužbi

'S druge strane, učinit ćemo sve da teške zločine koji su počinjeni tijekom operacije Oluja, kao vrhu etničkog čišćenja koji se dogodio u Hrvatskoj, predočimo sudu upravo kao genocid koji Hrvatska ističe i koji bi oni željeli pravno utemeljiti', rekao je Obradović plašeći Hrvatsku kako 'ako je genocid to što Hrvatska tvrdi da je, onda je upravo operacija Oluja izvanredan primjer takvog ponašanja'.

Obradović je samouvjereno rekao kako će rasprava u Haagu biti 'prilika za Srbiju da još jednom pred Međunarodnim stručnim forumom iznese pitanje Oluje i zločina koji su tada počinjeni, posebno imajući u vidu 'katastrofalan ishod postupka pred Međunarodnim kaznenim tribunalom za bivšu Jugoslaviju' i činjenicu da za Oluju 'još nitko nije odgovarao u pogledu ubojstava koja su tamo počinjena' i, kako tvrdi, 'za to imamo dobre dokaze'. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene