Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojava mikotoksina

Šarović: BiH i Hrvatska ne vode mliječni rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjske trgodine BiH Mirko Šarović odbacio je tvrdnju da BiH i Hrvatska vode mliječni rat te istaknuo da će vlasti BiH nastaviti s pojačanim nadzorom uvoza mlijeka, mliječnih proizvoda i stočne hrane zbog pojačane pojave mikotoksina nastalih pljesnivim kukuruzom.

Šarović je u Mostaru izjavi da su vlasti BiH zaustavile uvoz više pošiljki mlijeka iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Njemačke zbog sumnje da sadrže opasni aflatoksin te da se čeka na rezultate superanalize.

"Do njihovih rezultata sporno mlijeko ne ide u distribuciju ni na police trgovačkih lanaca", rekao je. Istodobno je niječno odgovorio na novinarsko pitanje vode li BiH i Hrvatska mliječni rat.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Slika nije dostupna Potvrđeno BiH: Aflatoksin pronađen u uzorcima mlijeka!

>> U BiH pronašli aflatoksin u mlijeku hrvatskih proizvođača

Šarović, koji je u Mostaru razgovarao s ravnateljem Agencije za sigurnost hrane BiH Sejadom Mačkićem, istaknuo je kako je preliminarnim provjerama utvrđen povećani sadržaj aflatoksina iz četiri europske zemlje zbog čega je onemogućena distribucija toga mlijeka u BiH i zatražena supervizija u referentnom laboratoriju u Europskoj uniji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene