Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarnavka zaprepaštena odnosom prema Getoš-Magdić u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinatorica nevladine ženske udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka posjetila je jučer u osječkom zatvoru Gordanu Getoš-Magdić, nakon čega je izjavila da je zaprepaštena pravosudnim odnosom prema osumnjičenoj i da će se konzultirati s domaćim i međunarodnim organizacijama za ljudska prava.

Sarnavka je rekla da ju je Gordana Getoš-Magdić pozvala da je posjeti tvrdeći da su joj u zatvoru i u predistražnom postupku narušena ljudska prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločin Devčić: Getoš-Magdić je legalno u pritvoru Slika nije dostupna Civilne udruge pozdravile akciju studenata 'Vladu treba pozvati na odgovornost zbog ignoriranja'

Posebno me danas zaprepastio moj razgovor s Gordanom kroz "malu rupicu za usta, i to svega 15 minuta" kazala je Sarnavka Hini.

"Gordana Getoš-Magdić nije osuđena, već se protiv nje vodi istražni postupak ", rekla je Saranavka i najavila da će se nakon današnjeg razgovora s osumnjičenom i dodatnih saznanja od njenih odvjetnika konzultirati s organizacijama za ljudska prava, domaćim i međunarodnim.

"Do Gordane Getoš-Magdić teško je doći, a i kada se dođe do nje, postoje prepreke za normalan razgovor, kakav bih kao predstavnica organizacije za ženska ljudska prava trebala imati radi dobivanja određenih saznanja", rekla je Saranavka, dodajući da je slično bilo i kad je na poziv posjetila Getoš Magdić u Remetincu u Zagrebu, gdje, rekla je, nije smjela imati ni papir i olovku da zabilježi neke podatke.

Saranavka je rekla da se Gordana Getoš Magdić žali na ograničenja prilikom posjeta maloljetne kćeri te da tvrdi da je u osječkoj policiji bila više od 48 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene