Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakulisne igre

'Sarkozy želi usporiti Hrvatsku zbog vlastite kampanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očito je da Francuska želi usporiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, a iz svega izgleda stoji unutarnja politika.

Tako bar navodi euobserver.com koji za razlog vidi činjenicu što će sadašnji predsjednik Nicolas Sarkozy na izborima sljedeće godine imati za protivnika desničarke i anti-imigraciji nastrojene Marine Le Pena. 'Francuska bi voljela da se pregovori završe u lipnju kad su svi na plaži, nego krajem srpnja, jer se odluka ne bi toliko primijetila u javnosti', kazao je neimenovani službenik EU agenciji AFP.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Ivana Petrović - 4 na samitu u Bruxellesu Reakcije na Putinovu promjenu retorike: "Ne želim strašiti zemlje članice, ali ću svima reći da moramo biti spremni"

>> Britanija, Francuska i Nizozemska žele nadzor za Hrvatsku

>> 'O Hrvatskoj u Bruxellesu raspravljaju s puno predrasuda'

Podsjetimo nakon sinoćnje večere u kojoj su ministri zemalja Europske unije raspravljali o završetku pregovora najviše zanimanja pobudio je komentar češkog ministra Karela Shwarzenberga koji je svoje kolege optužio da o Hrvatskoj raspravljaju s puno predrasuda. Također, već otprije je jasno da su Britanija, Francuska i Nizozemska zemlje koje žele nadzor za Hrvatsku. Podršku Hrvatskoj su pak, najotvorenije dali i o nama su najpozitivnije govorili Mađari i Česi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene