Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šarene čekaonice

Kako djeci olakšati odlazak liječniku? U Zaprešiću znaju kako...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako djeci uljepšati odlazak liječniku, znaju u zaprešićkom Domu zdravlja. Čekaonicu pedijatrijskog odjela ukrasili su crtežima, šarenim bojama i raznim igračkama, a plač djece na hodnicima se više gotovo i ne čuje.

U šarenoj čekaonici desetogodišnja Marija će lakše dočekati red kod svoje liječnice, baš kao i petomjesečni Tin za kojeg je kontrolni pregled šaren poput slikovnice.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti Ilustracija Prasak u Zaprešiću Eksplozija na odlagalištu otpada: Policija istražuje sve okolnosti

Novim izgledom čekaonice oduševljeni su i roditelji, bake, djedovi... 'Prije je bilo malo monotono, malo jednolično, a sad je prekrasno, jer djeca gledaju, uživaju, živahno je, mislim da se manje boje', kaže Tinova baka Nevenka.

>> Hrvatski liječnici odlaze u EU: Tko će liječiti Hrvate?

Liječnica Hasna Šincek voljela bi da primjer zaprešičke ambulante slijede mnoge druge. 'Sad su djeca zadovoljna, sretna, razumiju ovaj svijet, i kontakt sa doktorom i stres od doktora je ublažen', kaže doktorica Šincek.

Uz vesele boje i crteže, svaka rana, doista, manje boli. Cijeli projekt oslikavanja pedijatrijskog odjela osmislila je zidoslikarica Martina Galjan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene