Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmatranje hrvatskog zahtjeva

Sarajevo: Novo suđenje doktoru Šimiću u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Županijskim sudom u Sarajevu za srijedu je zakazano novo ročište na kojemu će se razmatrati zahtjev hrvatskog pravosuđa za provedbu kazne od pet godina zatvora izrečene riječkom kardiokirurgu Ognjenu Šimiću zbog primanja mita.

Na sjednici koja će biti zatvorena za javnost sudsko će vijeće ponovo otvoriti postupak priznavanja pravomoćne presude Vrhovnog suda Hrvatske.

Pročitajte i ovo Kardiokirurga terete za primanje mita - 3 Slučaj iz Provjerenog Nastavljeno suđenje splitskom kardiologu za primanje mita. "On je samo tiho rekao: Ma ne treba. - Ali je ipak uzeo" Slika nije dostupna Proširenje istrage protiv Ognjena Šimića

Ognjen Šimić je 2008. godine iz Rijeke, gdje je živio i radio, pobjegao u BiH uoči izricanja prvostupanjske presude riječkog Županijskog suda i od tada se nalazi u Sarajevu gdje mu živi otac.

U travnju ove godine Ministarstvo pravosuđa Hrvatske zatražilo je od vlasti BiH temeljem međudržavnog sporazuma provedbu zatvorske kazne.

Na presudu uložio žalbu

Županijski sud u Sarajevu u lipnju je nakon provedenog postupka tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora vodeći se zakonima BiH koji za kazneno djelo primanja mita predviđaju znatno blaže kazne nego što je to slučaj u Hrvatskoj.

Šimićeva je obrana i na tu presudu uložila žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH.

>> Šimić ima knjigu: Nisam se znao nositi s darovima

Taj je sud nakon rasprave provedene u listopadu ukinuo presudu sarajevskog Županijskog suda nakon što je utvrdio da je on pri odlučivanju bitno povrijedio odredbe Zakona o kaznenom postupku Federacije BiH. Federalni je Vrhovni sud stoga naložio obnovu cijelog postupka pred Županijskim sudom u Sarajevu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene