Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme

Šangut: Projekt 'Posjet osmih razreda Vukovaru' kreće po donošenju državnog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt „Posjet osmih razreda Vukovaru“ nastavit će se po donošenu državnog proračuna za 2016. godinu, istaknuo je u utorak u priopćenju za javnost ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut.

„Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar korisnik je državnog proračuna. S obzirom da proračun za 2016. godinu još nije donesen i na snazi je privremeno financiranje, provođenje projekta je u pripremi za nastavak“, objasnio je ravnatelj Šangut u priopćenju, kojim je odgovrio na javni upit predsjednice vukovarskog HDSSB-a i gradske vijećnice Slavice Jelinić zašto je program stao.

Jelinić je krajem prošlog tjedna upozorila da je početkom drugoga polugodišta školske godine 2015/2016. „…projekt iz nejasnih razloga stao iako je obvezan“.

Dvodnevni posjet učenika osmih razreda vukovarskom Memorijalnom centru u kojem stječu znanja o Domovinskom ratu i posebno bitci za Vukovar uvršten je od ove školske godine kao obvezni program i u školski kurikulum, a prema podatcima Memorijalnog centra u školskoj godini 2015/1016. u dvodnevnom posjetu Vukovaru trebalo je boraviti oko 40.000 učenika osmih razreda hrvatskih osnovnih škola.

U prošloj 2014/2015. školskoj godini Memorijalni centra posjećivala su uglavnom djeca s područja pet slavonskih županija, njih nešto više od 6000. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene