Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema pisanju Nacionala

Sanaderove umjetnine bile sakrivene u tajnoj sobi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kući Ive Sanadera u Kozarčevoj 21, istražitelji policije i USKOK-a navodno su pronašli tajnu prostoriju u kojoj je obitelj držala umjetnine i različitu dokumentaciju.

Naime, prema pisanju Nacionala, mala prostorija otkrivena je u podrumskom dijelu vile i bila je prikrivena pregradnim panelom, a u nju se moglo ući samo ako se panelska ploča pritisne na točno određenom mjestu, što su, kako tvrdi Nacional, znali samo Sanader i članovi njegove obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprisana i međunarodna objava za slikama MUP traži Sanaderove slike Vlahe Bukovca Slika nije dostupna Odluka Županijskog suda Odbijena žalba za oduzete umjetnine

>> Policija pregledala računala Sanaderovih

Nacional piše da je prostorija bila tako vješto kamuflirana da je istražitelji nisu pronašli prilikom pretrage kuće i pljenidbe, nego je jedan bivši Sanaderov tjelohranitelj svojim kolegama istražiteljima otkrio njezino postojanje.

Prema pisanju Nacionala, u zadnjim danima prosinca istražitelji su pronašli prostoriju i unutra zatekli još 30-ak vrijednih umjetnina i veliku količinu dokumentacije. Nacional navodi da je obitelj prilikom pretraga kuće prešutila postojanje te prostorije što, kako piše list na svojim internetskim stranicama, navodi istražitelje na mogući zaključak da se radi o predmetima koji mogu teretiti bivšeg premijera pa su možda zato skriveni.

Nacional piše da se pretpostavlja kako je prostorija nastala potkraj 90-ih godina. Bivši Sanaderov tjelohranitelj prostoriju je slučajno otkrio prije nekoliko, godina, a njegov identitet u policiji čuvaju kao strogu tajnu, piše Nacional.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene