Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sanaderova mjera za poticanje zapošljavanja ostat će bez rezultata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata Hrvatske ocijenio je kako najava premijera Ive Sanadera na skupu ekonomista u Opatiji da će se zapošljavanje mladih radnika poticati oslobađanjem poslodavaca od plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje u prvoj godini rada mladoga radnika, neće polučiti željene rezultate.

Ne samo da u Hrvatskoj postoji problem visoke stope nezaposlenosti mladih, koja je dvostruko veća u odnosu na prosječnu stopu nezaposlenosti i stopu nezaposlenosti mladih u EU, već mladi u većini slučajeva rade na određeno vrijeme, na sezonskim poslovima ili povremeno putem agencija za privremeno zapošljavanje, upozorava SSSH u priopćenju.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Slika nije dostupna Poticaji Država mlađima od 25 godina jamči da će u 6 mjeseci dobiti ponudu za posao!

Njihov radni odnos karakteriziraju rad na crno, veliki broj
prekovremenih sati, male plaće, loša zaštita na radu, loša i nesigurna radna mjesta, nedostatak socijalne zaštite, nemogućnost profesionalnog usavršavanja i napredovanja u karijeri ili dodatne izobrazbe i edukacije.

Mlade žene izložene su diskriminaciji pri zapošljavanju, a česta su i uznemiravanja na radnom mjestu, naglašava SSSH.

U uvjetima kada nema zajamčene minimalne plaće, pa se
visokoobrazovanim mladim radnicima razlika plaće isplaćuje 'na ruke', oslobađanje poslodavaca od plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje mladim radnicima neće donijeti željene rezultate, već će omogućiti poslodavcima stvaranje dodatnog profita, smatra SSSH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene