Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanaderov račun bez krčmara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je glasnogovornik Vlade Ratko Maček prije tri dana obećao javnosti pokazati račun kojim je premijer Ivo Sanader platio račun u Villi Quaranta, jučer je ustvrdio da Sanader računa nema. Novinare je stoga uputio da u Veroni zatraže kopiju računa, gdje su pak rekli da je kopiju moguće izdati ako premijer potpiše zahtjev za izdavanje računa.

- Upitao sam premijera za račun i on mi je kazao da ne čuva hotelske račune, što je i normalno. Mislim da biste od hotela trebali zatražiti taj račun, kako bi se ovo rasčistilo, sugerirao je Maček, a prenosi Novi list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USKOK naložio provjeru financija Na računima Vinka Sanadera 3 milijuna kuna? Slika nije dostupna Obitelj Sanader bez prihoda Mirjana Sanader nije mogla do svoje plaće

Novinar Novog lista nazavo je Villu Quaranta. Recepcionar, nakon što je danima zatrpan pozivima iz susjedne države, na spomen Hrvatske i Sanadera počeo zapomagati "basta, basta". Direktorica hotela objasnila je da se po talijanksom zakonu podaci ne mogu dati te da je jedini način da Sanader potpiše zahtjev za izdavanje kopije računa.

Sada je na potezu premijer koji bi veronskoj vili trebao poslati zahtjev da odobri izdavanje računa, kako bi dokazao da je zaista platio noćenje u tom hotelu. Na taj bi se način razjasnila afera koja je nastala nakon što je u javnost procurilo da se pokraj lipnja premijer u Veroni sastao s predsjednikom Uprave Plive Željkom Čovićem, kada je navodno dogovorena prodaja naše najveće farmacutske tvrke američkom Barru. Spekulira se da je račun platio Čović.

Ukoliko Sanader ne pokaže račun, Josip Leko, predsjednik povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, najavio je da će na prvoj sjednici tog tijela tražiti raspravu na tu temu. Uz raspravu na temu od kuda novac Bandiću za stan, tko je platio Đapiću boravak u Londonu, najvažnija točka, ističe Leko, bit će Sanaderovo putovanje u Veronu.

Leko kaže kako postoje dvojbe je li to bilo privatno ili službeno putovanje. Ako je bilo službeno, mora se pojasniti po kojoj osnovi. U tom slučaju nije jasno zašto bi Sanader sam platio putovanje, kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene