Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adlešić predala dar

Sanader vojnicima u Čadu poslao dresove rukometne reprezentacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič sastala se s pripadnicima hrvatskog kontingenta u mirovnoj misiji u Čadu i tom im je prilikom uručila dresove hrvatske rukometne reprezentacije, dar premijera Ive Sanadera, kaže se u priopćenju što ga je danas izdala vlada.

Đurđa Adlešič pozdravila je hrvatske vojnike i čestitala im na zavidnoj hrabrosti i profesionalnosti u teškim uvjetima u kojima obavljaju svoju zadaću: 'Svi hrvatski građani mogu se ponositi vama i ugledom koji ste ovdje stekli', rekla je potpredsjednica Adlešič.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Ovo je prvo sudjelovanje hrvatskih snaga u misiji EUFOR-a u Čadu, a 15 hrvatskih vojnika dio je važne zadaće prenošenja te operacije iz nadležnosti EUFOR-a u nadležnost UN-a, objašnjava se u vladinu priopćenju.

Potpredsjednica hrvatske vlade za posjeta misiji EUFOR-a u Čadu posjetila i jedan od šest izbjegličkih logora u kojem su izbjeglice iz sudanske pokrajine Darfura i ondje s izbjeglicama razgovarala o teškim uvjetima života i potrebi za pitkom vodom, kaže se u priopćenju.

Vodstvo logora i izbjeglice koje žive u njemu izvijestili su je o teškim uvjetima života u kampu i o velikoj potrebi za pitkom vodom i osnovnim životnim potrepštinama, dodaje se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene