Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'HDZ će biti najjača stranka na izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da će HDZ biti najjača stranka na predstojećim parlamentarnim izborima u studenom ove godine.

"U Slavoniji, Dalmaciji, diljem Hrvatske HDZ će biti pobjednik na izborima u studenom", kazao je Sanader koji je u izjavi novinarima, nakon sastanka s predstavnicima HUP-a, komentirao i rezultate nedjeljnih izvanrednih lokalnih izbora u nekim gradovima i općinama, posebice rezultat HDZ-a u Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović uoči izbora Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost" Ilustracija BLAGAJNE POLITIČKIH STRANAKA Na čijem računu leže milijuni, a tko broji tek stotine eura? "Iz groba nas vuče za noge"

Premijer smatra da izvanredni izbori u Slavonskom Brodu nisu test za parlamentarne izbore u studenom, uz istodobno pitanje nisu li test i izbori u Pitomači, Babinoj Gredi, lokalni izbori na kojima HDZ konstantno pobjeđuje.

Sanader je podsjetio da HDZ u Slavonskom Brodu ostaje najjača pojedinačna stranka, da će i nakon ovih izbora u tom gradskom vijeću imati šest mjesta, te ističe da je HDZ na nedjeljnim izborima dobio dvostruko više glasova (više od 6000) nego li na izborima 2005. (kada je dobio oko 3300 glasova), da je rast HDZ-a bitno veći nego li je rast birača na izborima.

HDZ je u Slavonskom Brodu ostvario snažan rast, unatoč impresiji da je HDZ kriv za prijevremene izbore u tom gradu, kazao je Sanader.

Mišljenja je također da do prijevremenih izbora u Slavonskom Brodu nije trebalo doći, ali da o tome odlučuje stranka na terenu, te da HDZ u tom gradu treba podrobno analizirati rezultate izbora. 

Sanader je iznimno zadovoljan rezultatima svoje stranke na izborima u Babinoj Gredi gdje su ostvarili dva vijećnička mjesta više nego li na izborima 2005.

Zamoljen da komentira potpisivanje sporazuma između HSS-a i HSLS-a o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore, Sanader je taj sporazum ocijenio dobrim.

Dobro je da dvije stranke centra surađuju, smatram to dobrim potezom, kazao je.

Istaknuo je i da njegova stranka razgovara sa svim strankama, te najavio da bi uskoro moglo doći do razgovora i s predstavnicima oporbenih stranaka.

U izbornoj smo godini, ali neke stvari ne treba zanemarivati, posebno pregovore s EU, kazao je, izražavajući nadu u nadstranačku suradnju u pitanjima vezanim za pitanje integracije Hrvatske u EU i NATO.

Nadam se nadstranačkoj suradnji na tim važnim pitanjima i tako treba biti. To me ohrabruje, kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene