Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader u Veroni imao tajni sastanak s Plivom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP tvrdi kako je premijer Sanader "uhvaćen s prstima u pekmezu", nakon što je potvrđeno da je uistinu bio u Veroni, gdje je održan navodni sastanak s predstavnicima Plive i Barra kojem je posredovao Miomir Žužul.

U Vladi tvrde kako je put u Veronu bio služben. No nije do kraja jasno zašto su to priznali tek sada nakon dva i pol mjeseca. Premijer je letio državnim zrakoplovom u pratnji osiguranja, a noćenje je, tvrde u Vladi, platio iz vlastitiog džepa. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada prodaje Barru 18% dionica Plive? Slika nije dostupna Barr nudi 820 kuna po dionici

Premijer je sa suprugom odsjeo u Vili Kvaranta, luksuznom hotelu. Na istom je mjestu održan i navodni sastanak o sudbini Plive. Noćenje u tom hotelu stoji 300 eura. 

No ako je zaista riječ o službenom posjetu Veroni nameće se pitanje zašto i noćenje nije platila država. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček tvrdi kako ponekad prenijer ima običaj noćenja plaćati sam. 

Ostatak društva koje se susrelo u Veroni, Miomir Žužul i Željko Čović navodno su također putovali i družili se o vlastitom trošku. 

Danas svi, Vlada, Žužul, Čović, premijer i sam Barr, demantiraju da se u Veroni razgovarali o sudbini Plive. U javnosti ostaje pitanje zašto je onda premijer tajio putovanje zbog kojega je 15. obljetnicu dana državnosti obilježio dva dana ranije, 23. lipnja. Zbog opere i vikenda u Vili premijer nije došao na središnju proslavu u Vukovar, a tih je dana u Vladi bilo nemoguće dobiti točnu informaciju zašto premijer izostaje s važne obljetnice. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene