Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader protiv bojkota slovenske robe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sigurno je da se danas-sutra nećemo ponašati prema Srbiji onako kako se Slovenija ponaša prema nama', rekao je premijer Ivo Sanader nakon sastanka s predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Hitan sastanak koalicijskih parneta i oporbe sazvan je nakon slovenske odluke o blokadi hrvatskih pregovora s EU u deset poglavlja.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret Dani odluke Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa" Slika nije dostupna Podrazumijeva se trenutačna deblokada Sanader iznio dva nova prijedloga za deblokadu

Koliko je poznato, Sanader je čak morao smirivati i oporbene duhove jer slovenska je odluka ogorčila cijelu političku scenu. Pojedinci su tražili da Hrvatska zauzme oštru poziciju i zagovarali su zapravo radikalizaciju odnosa, čemu se Sanader, uz pomoć Vesne Pusić, predsjednice Nacionalnog odbora za pregovore s EU usprotivio te su uspjeli smiriti duhove.

Sanader je rekao kako Hrvatska nastavlja pregovore s EU. Stoga je odbio i sve pozive na bojkot slovenske robe, koji se već proširio među građanstvom.

'naša poruka javnosti je da mi znamo kako riješiti ovaj problem. Nema razloga za paniku. Riješit ćemo taj problem, u pitanju su tjedni ili mjeseci', rekao je Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene