Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader poziva na suradnju odvjetnike generala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer pozvao je braniteljske timove hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka da međusobno surađuju, nakon što je Haški sud donio odluku da odvjetnik Miroslav Šeparović ne može braniti generala Markača.

"Već sam prošlog tjedna rekao da nismo zadovoljni razvojem događaja među braniteljskim timovima", izjavio je Sanader u Bruxellesu, gdje je u srijedu imao niz sastanaka s čelnicima Europskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu"

"Jučer je donesena odluka da odvjetnik Šeparović ne može braniti gospodina Markača zbog navodnog sukoba interesa. Mislimo da je to autonomna odluka Haškog suda, ali ona sigurno nije dobra za Markačevu obranu. Ono što kao predsjednik Vlade mogu učiniti jest da pozovem braniteljske timove da međusobno surađuju, jer su ti generali zaslužni
za Hrvatsku i suočeni s jednom optužnicom, stoga su njihovi branitelji naprosto osuđeni da surađuju jedni s drugima", rekao je Sanader.

Dodao je da je "uz intenzivan rad" moguće da se još jedan odvjetnik u kratkom roku priključi odvjetniku Goranu Mikuličiću, koji je uz Šeparovića do sada zastupao generala Markača pred Haškim sudom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene