Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razumije se u maslinovo ulje

Sanader politiku zamijenio maslinarstvom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader okreće se novom poslu? U idiličnoj uvali na zapadnom dijelu Brača i to na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu obitelji mogao bi uskoro početi sadnju maslina, saznaje Globus.

U uvalici Krvaca njegov punac, umirovljenik Ivo Šarić, ima dvije parcele ukupne površine 30 tisuća četvornih metara. Do uvale se teško dolazi, a parcele su zapuštene. Po mjestu se priča kako je parcele kupio Sanader i to na ime punca kako nekretnine ne bi morao prijaviti u imovinskoj kartici.

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Na području se ne smije graditi, ali je pogodno za sadnju maslina ili vinove loze. 'Luka Bebić ga nagovara da uzgaja svoje masline, ali ne znam hoće li se time baviti. Ali dobro znam da je Sanaderu jako draga priča o maslini i maslinovu ulju u koje se vrlo dobro razumije', rekao je za Globus saborski zastupnik Jerko Rošin, dobar prijatelj bivšeg premijera, koji ima kuću u uvali Vlaška, nedaleko Sanaderove.

Prvu parcelu Šarić je kupio 1996. godine za 27 500 eura, dok je drugu, koja se nastavlja na prvu, za 29 307 eura kupio 2004. godine. Zbog porasta cijene nekretnina uz more, zemljišta bi sada mogla dostići cijenu i od 450 tisuća eura, saznaje Globus.

Dok Sanaderova parcela još uvijek nije ni raskrčena, njegov susjed Željko Kerum, splitski gradonačelnik, već je sve spremio za sadnju maslina, a na jednom dijelu već raste vinova loza. No zemljište ne stoji na njega nego na tvrtku Kerum d.o.o.

Na neobrađeno zemljište Šarić, odnosno Sanader, bi trebao plaćati porez od 15 tisuća kuna, no načelnik Miline, Frano Lozić, tvrdi kako im do sada nije uplaćena ni lipa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene