Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Politika Vlade politika za podizanje praga tolerancije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politika ove Vlade bit će politika za podizanje praga tolerancije u našem društvu, ali ćemo sve neutemeljene kritike odlučno odbaciti, kazao je danas predsjednik Vlade Ivo Sanader govoreći o saborskoj raspravi o povjerenju premijeru i Vladi.

Premijer Sanader rekao je to na svečanosti otvaranja punog profila autoceste Rijeka - Zagreb, održanoj na trasi autoceste kod tunela Tuhobić.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Ilustracija Glas građana Diže li vam politika tlak? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Rasprava o povjerenju premijeru i Vladi vodi se u trenutku kada postižemo uspjehe, a uspjesi ove Vlade su neporecivi, ali bi, da bismo pokazali jedinstvo, bilo dobro preispitati savjest i kazati mora li baš svaka tema izazvati prijepore i možemo li kod određenih tema reći da kod toga ostajemo zajedno, rekao je Sanader.

Ocijenio je da se ne može biti dobar političar, ministar, predsjednik Vlade ili dobar čovjek ako se ne uloži trud u razumijevanje i poštivanje drugoga. 

>> Milanović recitirao Sanaderu Gibonnija!

Naveo je da se Vlada proziva za odgovornost za gospodarsko stanje, neobračunavanje s kriminalom, za nedovoljan napredak u procesima pristupanja EU i NATO-u te da kao premijer, prihvaća odgovornost za izgrađene i neizgrađene kilometre autocesta, za 128.000 novih radnih mjesta, za vraćanje duga umirovljenicima, za vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima i ženama, za najjači međunarodni položaj Hrvatske od 1991.

Isto tako, otvoreni smo za kritiku koja nema smisao u rušenju, nego u poboljšanju onoga na koga se odnosi, dodao je.

Premijer Sanader istaknuo je da ima problema, od ustaških pokliča do pokušaja njihovog umanjivanja. 'Za dom spremni' bio je poklič pod kojim su ubijani nevini ljudi, o tome treba otvoriti raspravu u hrvatskom društvu i taj se problem ne može minorizirati, rekao je premijer dodavši da 'Hrvatsku nismo stvarali na ustaštvu i da se pri tome nije pitalo gdje je u 2. svjetskom ratu bio nečiji otac ili djed, nego tko je za ovu Hrvatsku.'

'Po antifašizmu koji je u temeljima hrvatske države mi smo pobjednici u 2. svjetskom ratu - to treba reći mladima i na tome treba graditi našu budućnost', naglasio je Sanader.

Na zamolbu da komentira vijest kako Europska komisija namjerava sljedećeg mjeseca Hrvatskoj dati uvjetni datum za završetak pregovora o članstvu u EU do kraja 2009. godine unatoč pritisku Francuske koja se protivi bilo kakvim novim potezima prema proširenju, Sanader je rekao da o tome nema službenih informacija, da ne vjeruje da će biti nesuglasica o tome te da je dogovoreno da će, ako Hrvatska ispuni svoje obveze, pregovori završiti 2009.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene