Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader o rješenju spora oko granice na Muri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader rekao je danas da je sa slovenskim premijerom Janezom Janšom u vezi s rješavanjem situacije na granici uz rijeku Muru proteklih nekoliko dana intenzivno telefonski razgovarao, jer je bilo problema u provedbi zajedničke izjave koje su usvojile obje vlade.

Zajednička komisija je trebala operacionalizirati tu zajedničku
izjavu i krenuti u formiranje konzorcija koji čine jedna hrvatska i
jedna slovenska tvrtka da bi se i s jedne i druge strane katastarske granice nastavio graditi nasip, pojasnio je Sanader novinarima prigodom današnjeg posjeta Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD).

Pročitajte i ovo Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke" Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom

Najvažnije je da ljudima omogućimo zaštitu od moguće poplave Mure, rekao je Sanader napominjući da je bilo problema u radu te komisije. "Na kraju smo se premijer Janša i ja uključili u njezin rad i sinoć je taj sporazum potpisan i treba doraditi još neke tehničke detalje", rekao je Sanader.

"Nedopustivo je da na tehničkim detaljima pada odluka dviju vlada i dvaju premijera i osobno ću tražiti i od hrvatskog i slovenskog dijela komisije da se sukladno zajedničkoj izjavi i sinoć potpisanom dokumentu o izgradnji nasipa, koji precizira od koje do koje kote se grade nasipi, krene i završi taj posao", istaknuo je Sanader .

"Sve to što radimo je za dobrobit ljudi s jedne i druge strane
granice, a ne prejudicira granicu", kazao je premijer Sanader
podsjetivši da je još 1996. zajednička komisija usklađivala
katastarske granice da ih je u velikoj mjeri i usuglasila.

"Do svega ovoga nije trebalo doći, ali učimo iz ovoga i ubuduće se treba kloniti bilo kakvih provokacija s bilo koje strane, jer je
atmosfera ugrijana u Sloveniji zbog izbora i želimo je ohladiti u
smislu europskog rješenja", naglasio je Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene