Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političari o tajnom susretu

'Sanader nema više o čemu bitnom razgovarati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanader je možda htio o nečem bitnom razgovarati, ali više nema podloge za to, rekao nam je Čačić.

Za sastanak predsjednika države Stjepana Mesića i bivšeg premijera Ive Sanadera javnost je saznala s tjedan dana zakašnjenja, no o čemu se na tajnom susretu govorilo, još je uvijek nepoznato.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne očekuje puno od sastanka 'Volio bih da Slovenija iz ovoga izvuče pouku' Slika nije dostupna Odbijenica predsjedniku Pupovac: Mesićeva je inicijativa dobra i treba je prihvatiti

'Vjerojatno mu je Sanader s dva i pol mjeseca zakašnjenja rekao razloge svojeg povlačenja s premijerskog mjesta. No, pitanje je koliko se Sanaderu može vjerovati', rekao je za Dnevnik.hr  Damir Kajin, saborski zastupnik IDS-a koji drži da se sastanak dogodio na inicijativu bivšeg premijera. 'Način na koji je Sanader otišao bezobrazluk je par excellence koji ne da nije zabilježen u Hrvatskoj, već se nije dogodio ni u jednoj modernoj europskoj zemlji. Predsjedniku Mesiću ne zamjeram što se našao sa Sanaderom, no što se pojedinci manje nalaze sa Sanaderom, bit će bolje i njima i Hrvatskoj', zaključio je Kajin.

>> Tajno se sastali Ivo Sanader i Stjepan Mesić

Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, misli da je tema tajnog sastanka bio razlog Sanaderove iznenadne ostavke. 'Ako bivši premijer Sanader uvažava institucije države onda je potpuno razumljivo da mu je rekao razlog svojeg odlaska', tvrdi Milorad Pupovac koji tvrdi da ne pridaje veliku važnost ovom tajnom sastanku. 'Ne mislim da je vrlo bitna ni činjenica da su se Sanader i Mesić sastali, ni okolnosti u kojima se sastanak održavao', rekao je za Dnevnik.hr Pupovac i dodao da naravno da bi bilo bolje da je sastanak bio javan i da su njegovi rezultati bili objelodanjeni javnosti.

 'Sanader Mesiću nije rekao razloge ostavke'

Za Radimira Čačića, predsjednika HNS-a, sastanak Sanadera i Mesića nije bio tajan. Čačić, naime, tvrdi da je znao sa susret predsjednika i bivšeg premijera. 'Nema u tome ništa čudno, pa i u drugim državama postoje tajni sastanci političara', rekao je Čačić koji tvrdi da zna da Sanader predsjedniku Mesiću nije rekao razloge svoje ostavke. Čačić je za Dnevnik.hr pojasnio i temu tajnog sastanka.  'O ničem bitnom nisu razgovarali jer Sanader više nema o čemu bitnom razgovarati. Možda je on to želio, no više nema podloge za bitne razgovore', zaključio je Čačić. 

Nadan Vidošević, predsjednik HGK-a nije želio komentirati tajni sastanak predsjednika republike Stjepana Mesića i bivšeg premijera Ive Sanadera. 'Nema se tu što komentirati, to je stvar predsjednika', stoji u kratkom priopćenju Nadana Vidoševića.

Mesić progovorio o sastanku

Oznaku tajnosti sa sastanka donekle je skinuo i sam predsjdnik Mesić. 'Sada je tražio da se nađemo na jednoj večeri i našli smo se, on (Sanader) je samo malo proširio te teme i ono što je i prije tvrdio da se ne misli kandidirati to je sada rekao. Ali nije isključio mogućnost da se jednog dana ponovo pojavi u politici', kazao je Mesić. 'I sada smatram da vjerojatno ima još ponešto, ali na njemu je (Sanaderu) da to kaže", rekao je Mesić odgovarajući na upit o svojim kritikama Sanaderu kako to nisu dovoljni razlozi za odlazak. Na izričit upit zna li koji su to razlozi, Mesić je odgovorio kako to ne zna. 'Ja ne znam, znam samo ovo što mi je rekao', istaknuo je.

Što mislite o čemu su razgovarali predsjednik Mesić i Sanader?

  • O razlozima Sanaderove ostavke
  • O hrvatsko-slovenskom sporu
  • O Sanaderovom povratku u politiku
  • O Sanaderovoj bolesti
  • O ničem posebnom

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene