Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader kao svoj predstavio Račanov projekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je ponosno najavila otvaranje "glasovnog portala" - kako nazivaju besplatni telefon - za informiranje građana o Europskoj uniji, ignorirajući činjenicu da je identičan projekt već pokrenut u vrijeme Račanove Vlade prije četiri godine.

Vlada je najavila otvaranje identičnog "glasovnog portala" na današnjoj sjednici Vlade povodom Dana Europe. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Svrha portala je informiranje građana o EU, odnosno o prednostima, koristima i uvjetima članstva.

"Portal" će biti otvoren 24 sata, a od osam do 20 sati na njemu će raditi operateri koji će pokušati odgovoriti na svako pitanje. 

Ako to trenutačno ne budu znali, odgovor će ponuditi u kratkom roku.

Iako je osnovna svrha portala približavanje Europske unije građanima, teško je povjerovati da će "glasovni portal" privući euroskeptike, baš kao što ih nisu privukle ni postojeće 102 infotočke u državi i Informacijski centar na Trgu žrtava fašizma. 

Štoviše, potonji mjesečno posjeti 300 do 400 ljudi, što će reći da za takvo što nisu zainteresirani ni oni koji podržavaju ulazak u Europsku uniju, već ponajprije služi kao mjesto za informiranje o pretpristupnim fondovima EU i njihovu korištenju. 

U ovom slučaju čak je i najmanje bitno zašto prethodna i ova Vlada besplatni telefonski broj pretenciozno nazivaju portalom, izrazom koji se koristi za perspektivnije web stranice. 

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će potrajati obnavljanje ovog projekta koji u prvoj, identičnoj verziji nije dugo poživio, a možda ga je čak i ukinula ista ova Vlada koja ga sad pompozno pokreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene