Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuerk je za nastavak pregovora

'Sanader je pokazao nepoštovanje prema Sloveniji i EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je zainteresirana za nastavak 'privremeno prekinutih' pregovora s Hrvatskom o načinu rješenja graničnog pitanja, izjavio je slovenski predsjednik Danilo Tuerk za informativni portal 'Vest'.

'Slovenija je zainteresirana da se pregovori nastave ondje gdje su bili privremeno prekinuti', rekao je Tuerk u izjavi, danoj nakon jučerašnjeg sastanka s pravnim stručnjacima za ustavnu problematiku, objavljenojdanas na ovome portalu. Sastanak slovenskog predsjednika s pravnim stručnjacima i predsjednicima političkih stranaka bio je posvećen prijedlozima izmjena ustava kojima bi se u prvom redu smanjio opseg predmeta kojima se bavi ustavni sud.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Sanader: Čestitam Tuerku, no otvorena pitanja ostaju

>> 'Njegova retorika je izraz nepoštivanja Slovenije i EU'

Na pitanje 'Vesta' hoće li na dijalog s Hrvatskom utjecati njegova oštra kritika izjava bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, u kojoj je Tuerk za komercijalnu televiziju POP-TV rekao da je Sanader pokazao 'nepoštovanje prema Sloveniji i Europskoj uniji', Tuerk je rekao da to ne može biti razlog za prekid dijaloga, te da ga treba nastaviti. Tuerk je dodao da je u utorak svojom kritikom reagirao kao predsjednik države jer je u Sanaderovim ocjenama o 'neeuropskom ponašanju Slovenije' i 'ucjenama' bilo elemenata koji ne spadaju u međudržavni dijalog.

Tuerk će ove godine ljetovati u Sloveniji

Na pitanje očekuje li da će nova hrvatska vlada biti spremnija na dijalog sa Slovenijom, Tuerk je kazao kako misli da je novoj hrvatskoj vladi treba ostaviti vremena da se 'organizira' i 'odredi svoje prioritete', ali da dijalog uvijek mora biti otvoren.

'Slovenija je zainteresirana da se pregovori nastave ondje gdje su bili privremeno prekinuti', rekao je slovenski predsjednik Tuerk za info-portal 'Vest', koji slovi za jedan od jačih portala u Sloveniji.

Na pitanje hoće li možda ljetovati u Hrvatskoj, rekao je da se ove godine odlučio za odmor u Sloveniji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene