Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudac Turudić odlučio

Afera Spice: I Maček mora svjedočiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na klupi za svjedoke u suđenju za 'aferu Spice' u kojoj je optužen Damir Polančec, morat će se pojaviti Ivo Sanader, njegov nekadašnji glasnogovornik u Vladi Ratko Maček, te čitav niz poznatih hrvatskih političara.

Sudac Ivan Turudić je prihvatio svjedoke koje je predložila obrana, pa će osim sanadera i Mačeka biti pozvani, među ostalima, predsjednik HSS-a Josip Friščić i koprivnički gradonačelnik Zoram Mršić. Obrana je ove svjedoke predložila nakon vlastite, odvjetničke istrage'. Na suđenju za 'aferu Spice' tako će biti ispitano gotovo 200 svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 40 tisuća stranica Dovršen spis u 'aferi Spice', obrana najvaila saslušanje Sanadera Slika nije dostupna Afera Spice Sanader, Friščić i Maček među Polančecovim svjedocima

>> Afera Spice: Obrana tvrdi da ima dokaze koji ruše optužnicu

Ovo je bilo treće i posljednje optužno vijeće za 'aferu Spice' a sada će uslijediti predraspravno vijeće. Podsjetimo, na prošloj sjednici optužnog vijeća na Županijskom sudu u Zagrebu u cijelosti je prihvaćena optužnica u 'aferi Spice'. Sud je pritom odbacio i prigovore odvjetnika. Predsjednik optužnog vijeća Ivan Turudić izjavio je da je sud prihvativši optužnicu odbio i sve prigovore branitelja i okrivljenika koji su se ticali nezakonitosti u prikupljanju dokaza.

Uz Damira Polančeca optuženi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković. Osmoricu optuženih tereti se da su koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene