Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će šef tima

Sanader postao profesor na sveučilištu Columbia

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader imenovan je gostujućim suradnikom poznatog Harriman instituta Columbia sveučilišta u New Yorku.

Vijest o novom angažmanu odbjeglog hrvatskog premijera Večernji list saznaje od uprave Instituta Harriman, u kojem ističu da su ponosni što je Ivo Sanader, koji je održao predavanje na Columbiji u rujnu 2006., a gostovao je kod njih i u lipnju 2009. godine, postao član njihova znanstvenog i istraživačkog tima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usred gužve Troje mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru Slika nije dostupna Besplatno znanje VIDEO 8 besplatnih sveučilišnih predavanja na YouTubeu

>> Ivi Sanaderu prijeti zatvor ili milijunska kazna

Na Večernjakovo pitanje da komentira novi posao Ivo Sanader je odgovorio da je za njega osobno to velika čast i izazov.

Sanader će voditi novoosnovanu grupu koja će proučavati procese integracije zemalja jugoistočne Europe u Europsku Uniju. Bavit će se i zadaćama koje te zemlje moraju riješiti na putu u EU. Također, kažu kako Sanader nije dobio posao po nečijem nalogu, već je Sveučilište procijenilo što je korisno za njihove studente.

Institut Harriman obvezao da neće u javnosti govoriti o visini primanja koja će dobiti Ivo Sanader za znanstveni posao na Columbiji. Izvor Večernjaka sa Sveučilišta Columbia kaže da Sanader nema obvezu stalno boraviti u New Yorku, nego sam može procijeniti što mu je praktičnije, putovati svaki mjesec ili dva do Manhattana ili ostati živjeti u Americi.

Jeste li iznenađeni ovim angažmanom Sanadera?

  • Ne, on ima puno veza u SAD-u
  • Da, jer mu se ime veže uz afere
  • Ne mogu vjerovati!
  • Ovo je dokaz da je bio poslušnik velikih sila
  • On je sposoban i zaslužuje još više

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene