Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'Deša Mlikotin Tomić bila je saborska moralna vertikala, a ne moja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader pozdravio je danas operaciju "Indeks" te uputio čestitke svima koji u njoj sudjeluju od USKOK-a do MUP-a. Predsjednik Stjepan Mesić i danas je odbio komenitrati akciju "indeks".

Izražavam potporu Vlade svim institucijama pravne države da rade svoj posao, rekao je Sander novinarima uoči sastanka Povjerenstva za praćenje cijena. Dodao je da se akcija događa u okviru Antikorupcijske strategije i Akcijskog plana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izuzeće suca Odgođena odluka o optužnici za prodaju ispita na osječkom Pravnom fakultetu Slika nije dostupna Percepcija drugih Najbolja zemlja na svijetu je...

Upitan da prokomentira zašto je samo jedan medij bio obaviješten o akciji i tamo imao svoje novinare u 5 sati ujutro, Sanader je rekao da ako se to dogodilo to nije u redu, dodavši kako ga zanima tko je to inicirao.

Na upit o komentarima oporbe da je HDZ-ova većina nametnula Dešu Mlikotin-Tomić za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa unatoč protivljenju oporbe, Sanader je rekao kako u demokraciji ne postoji preglasavanje nego 50 plus jedan glas.

Komentirajući tvrdnju novinara da je Deša Mlikotin-Tomić bila njegova moralna vertikala za sukob interesa Sanader je samo kratko odgovorio: "Ne moja nego saborska".

Upitan kako mu je biti premijer u državi u kojoj se premlaćuju ljudi koji upozoravaju na mito i korupciju Sanader je rekao da u državi u kojoj se takvi postupci neće sankcionirati nije dobro biti ni premijer ni građanin.

Podsjetio je kako je zbog toga već bilo ozbiljnih kadrovskih smjena od zamjenika ravnatelja do šefa zagrebačke policije.

"Nadam se da će to uroditi plodom, a mi ćemo strogo paziti jer želimo da se građani osjećaju sigurnima", poručio je Sanader dodavši kako u cijelom nizu najsigurnijih europskih glavnih gradova toga ima i puno više.

Komentirajući zahtjev oporbe za smjenom ministra Rončevića Sanader je rekao da oporba ima instrument koji je u Saboru poznat, a to je interpelacija "pa neka pokuša srušiti ministra".

Opovrgavajujći špekulacije kako se akcija "Indeks" namjerno dogodila odmah nakon slučaja premlaćivanja Josipa Galinca, premijer je rekao kako se akcija tako širokog obujma nije mogla spremiti za jedan dan.

Predsjednik Mesić i danas je odbio razgovarati s novinarima, jučer je poručio da prepušta očitovanje premijeru, a danas ponovno u hodu, na upit može li komenitrati akciju indeks novinarima poručio kako im može tek mahnuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene