Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere opreza na slobodi

Sud oprostio Ivi Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader trebao se javiti sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda u 9 sati, što je jedna od mjera opreza koje su mu izrečene prilikom puštanja iz istražnog zatvora, ali je kasnio pola sata.

Sanader se ispričao za kašnjenje te kazao kako on i odvjetnik na to nisu upozoreni. Kao razlog kašnjenja naveo je poteškoće s automobilom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kalmeta svjedoči o Fimi mediji: Kalmeta: Na predsjedništvu HDZ-a nismo raspravljali o financijama Slika nije dostupna Hypo i Ina-MOL Sutra prva presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu

No, zamjenica glasnogovonika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Kršul, rekla je kako mu kašnjenje neće tolerirati, jer su u mjerama opreza jasno navedene obveze kojih se mora držati. Sanader tvrdi da nije shvatio da mora doći u 9 sati, pa se tako i ponašao. Za dva mjeseca, po redovnoj proceduri, provjeravat će se jamstva kako bi se, utvrdilo je li ih se u potpunosti pridržavao

Sanader je kazao da nije tražio dozvolu da napusti Zagreb i otputuje u Split u posjet bolesnoj majci, kako su neki mediji najavljivali.

Bivši premijer nije želio komentirati optužbe na njegov račun i sve veći broj osoba koje su se nagodile s USKOK-om.

'Ne mislite valjda da ćemo ovdje iznositi svoju obranu', kazao je. Nije želio komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja, pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar unutarnjih poslova udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, to jest jer se sastao sa Sanaderom koji je okrivljen za više teških kaznenih djela.

>> Od Božića u Salzburgu, preko Remetinca, do Božića u vili u Kozarčevoj

>> Sanaderov bivši tjelohranitelj ispitan zbog dostave spornih paketa

Sredinom prosinca sud je Sanadera pustio da se brani sa slobode, nakon što je uplatio jamčevinu vrijednu 12,6 milijuna kuna, predao putovnicu te se obvezao da se neće kriti i bez odobrenja suda napuštati boravište, a od ranije je na snazi kao mjera opreza bila određena obveza da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javlja sucu istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene