Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dnevnika Nove TV

Hoće li Sanader krivnju prebaciti na suradnike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Ive Sanadera provodi se pet istraga, a ključne osobe koje ga terete zapravo su njegovi prijatelji i dugogodišnji suradnici koji sada tereteći ga možda kupuju slobodu.

Činjenica je da je Ivo Sanader još u rujnu prošle godine jasno naznačio crtu kako će se braniti pred sudovima, a to je: svi su zajedno samnom sjedili, Vlada nije bila dječji vrtić.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj"

Istraživanje koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls posvećeno je povratku Ive Sanadera te pitanju kako građani ocjenjuju njegov povratak.

81 posto ispitanih građana smatra da će bivši premijer krivnju prebacivati na suradnike. S druge strane, 57 posto smatra kako će politika, ukoliko dođe do procesa, utjecati na sud. 45 posto ispitanika smatra da se Sanader želi osvetiti HDZ-u.

Jandroković, kojeg se prozivalo da je okrenuo leđa Sanaderu, rekao je da se ničega ne boji Povratak Sanadera par mjeseci prije izbora je prava politička bomba za HDZ i nema sumnje da će iz Remetinca curiti mnogi od iskaza. Nakon liječničkog pregleda i smjštaja u pritvor Sanaderu će se odrediti termin dolaska na ispitivanje u USKOK, a to je moguće već ovaj tjedan.

Ostaje pitanje kako će Sanader dati iskaz jer je ozlijedio nogu u austrijskom pritvoru i šepa, a u USKOK-u se izvode radovi i ne može se doći skroz do ulaza. S obzirom da šepa Sanaderu će biti teže doći do sobe za ispitivanje.

Nakon što bivši premijer da iskaz odvjetnici imaju mogućnost uvida u spise. Odvjetništvo tvrdi da Sanadera tereti sa tisućama stranica dokaza. Potom je moguće da krenu i suđenja. Ako će se sve odvijati po planu vjerojatno je da neka suđenja krenu već na jesen. Na zagrebačkom Županijskom sudu bit će prava gužva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene