Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Vraćen u Remetinec

Odvjetnici Sanadera predali ustavnu tužbu kojom traže puštanje iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nalaz ergometrije nije pokazao normalne vrijednosti, ali nisu takve da zahtjevaju hitnu intervenciju, doznaje se iz bolnice. Uz pratnju specijalne policije prebačen je u Remetinec.

Odvjetnici Sanadera nisu odustali ni od pisanja tužbe, kojom bi pritvor u kojem Sanader, za sada, ostaje do polovice prosinca - pokušali prekinuti. Ustavnu tužbu na nekoliko stranica su predali danas.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu"

Sanaderov odvjetnički tim, drugu sreću traži na Ustavnom sudu. Prvi put tužba, kojom su tražili njegovo puštanje iz pritvora je bila odbijena. Sada su uvjereni da za slobodu bivšeg premijera imaju puno jače argumente.

Dosad najveća ponuđena jamčevina, od gotovo 12 i pol milijuna kuna, oduzimanje putovnice i nadzor, činjenica da su nastupile nove okolnosti otkako je ćeliju u Salzburgu zamijenio onom u Remetincu - samo su neke od pisanih garancija kojima pokušavaju dokazati da ne postoji opasnost od bijega.

'Sanader ima medicinskih problema, ali nije potrebna hospitalizacija'

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu liječnici KBC-a Rebro napravili su postupak ergometrije. Nakon što su pogledali nalaze bivšem je premijeru pojačana dosadašnja terapija. 'Terapija je propisana. Medicinskih problema ima i potrebne su liječničke kontrole ali za sada nije potrebna hospitalizacija', rekao je dr. Davor Miličić iz KBC-a rebro. Sanaderu je kontrola zakazana za mjesec dana.  Iz bolnice ga je ispisao njegov odvjetnik Goran Suić.

Podsjetimo, protiv Sanadera u petak je trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva, to jest USKOK-ove optužbe da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke. Novo ročište zakazano je za četvrtak, 3. studenog.

 U bolnici je Sanaderu već napravljena koronarografija koja je, po riječima predstojnika Klinike za bolesti srca i krvnih žila Davora Miličića, pokazala 'određene promjene na krvnim žilama, ali ne takve da bi bio potreban bilo kakav zahvat'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene