Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vapaj oca nestalog surfera

'Samo želim dostojno pokopati sina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vapaj očajnog oca rumunjskog surfera koji je u subotu nestao u blizini Pule nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Svjestan da njegovu sinu nema spasa, čovjek putem medija moli pomoć - želi naći njegovo tijelo i dostojno ga pokopati.

Rumunjski surfer koji je u subotu navečer u blizini pulskih Zlatnih stijena nestao boreći se s uzburkanim morem, još uvijek nije pronađen. Njegov je otac očajan i ne odustaje od potrage za tijelom svoga sina. 'Možda je vjetar bio prejak, pa ga je odnio na drugu stranu, u Italiju. Pitao sam ministra vanjskih poslova da poduzme nešto. Ne znam ništa o tome, ne znam kako diplomacija funkcionira. Samo ga želim pokopati', očajan je Georghe Pauna, otac nestalog surfera.

Pročitajte i ovo Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Traže ga danima

34-godišnji Rumunj se prošle subote, odmah po dolasku u Pulu na godišnji odmor, uputio s daskom na nemirne valove. Bura je bila jaka, valovi sve veći, a on je nestao u moru. U akciju spašavanja se krenulo odmah, ali rezultata - nema. 'Ta akcija ja produžena, trajala je duže, punih pet dana. U akciji je sudjelovalo 10 brodova i brodica i četiri zrakoplova. Pretraženo je moguće područje nestanka, jugozapadno od Pule i nije pronađeno nažalost ništa', kazao je Ivo Šantić iz Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u moru.

More je, čini se, progutalo mladića, dasku i jedro. Potraga je stala. 'Jučer smo pretraživali negdje do poslijepodneva, a danas je akcija obustavljena. S time što cijelo vrijeme još i danas ide poruka svim brodovima da dobro paze kad plove tim područjem', kazao je Josip Lazarić iz Lučke kapetanije Pula. Potraga se nastavlja, ali u redovnoj ophodnji. Rumunj je navodno, imao surferskog iskustva samo na jezeru, a more je ipak neka posve druga priča. Tko ga ne upozna, lako postaje njegovom žrtvom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene