Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam posto gostiju

Tisuću turista pobjeglo pred požarima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Veljko Ostojić, na sastanku je pohvalio rad svih službi koje su sudjelovale u akciji i u normalizaciji situacije nastale uslijed požara.

'Pohvaljujem vatrogasce, vojsku, policiju, Hrvatske šume, komunalna poduzeća, sve službe koje su sudjelovale u normalizaciji ove izvanredne situacije u kojoj se poklopio cijeli niz nesretnih okolnosti. Turisti su također prepoznali dobar rad službi te je velik dio gostiju odlučio ipak ostati i provesti i ostatak odmora na crikveničkoj rivijeri. Prema podacima kojima raspolažemo tek je sedam posto gostiju sa crikveničke rivijere odlučilo prekinuti svoj planirani odmor. Vjerujem da je to privremeno i da će se dio tih ljudi vratiti', rekao je Ostojić.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Nakon sastanka, ministar se osobno uvjerio u sigurnost turista, koji svoj odmor provode na ovom području te je obišao kamp Selce, kao i prihvatno središte organizirano u sportskoj dvorani u Crikvenici.

>> Vatrena stihija većim dijelom obuzdana, kanaderi povučeni zbog bure

Sva požarišta, kako se navodi, trenutno su pod nadzorom, požar je lokaliziran, a smirivanje bure je u ranim jutarnjim satima omogućilo dolazak četiri kanadera, koji su priskočili u pomoć vatrogascima. Svi kapaciteti (hoteli, kampovi, pansioni, privatni smještaj i ostalo) su u potpunosti funkcionalni i na raspolaganju turistima.

Otežano i u prometu

Osim vatrogascima, slabljenje bure olakšanje je donijelo i vozačima. Za promet su otvorene sve ceste, a trajekti i katamarani plove redovito. Zbog udara bure, ograničenja ima na autocesti Zagreb-Rijeka i podvelebitskoj dionici Jadranske magistrale, kojima mogu prometovati samo osobna vozila. Na autocesti A-1, koja je otvorena za sve skupine, potrebno je prilagoditi brzinu i poštivati znakove ograničenja. Većih gužvi nema.

'Bili smo zatvoreni od 18 sati jučer, a otvoreni smo danas od ponoći. A najveći udari izmjereni na dionici su 150 kilometara na sat', rekao je Marin Jokić iz HAC-a. 'Danas nema kaosa. Nema puno automobila ni gužvi', rekao je turist Andrew.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene