Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Domaće je domaće'

Sajam braniteljskih proizvoda na Trgu bana Jelačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trg bana Jelačića domaćin je sajamske manifestacije "Domaće je domaće" koja će, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača “Panonija” do srijede, 6. travnja Zagrepčanima ponuditi proizvode stotinu izlagača iz cijele Hrvatske.

Osim prehrambenih proizvoda koji, kako kažu organizatori, s ponudom "od kulena do pršuta" na središnjem zagrebačkom trgu povezuju razne hrvatske krajeve, sajam predstavlja zaboravljene zanate i rukotvorine.

Pročitajte i ovo Ivica Marušić, HVIDRA - 1 Rastu povlaštene mirovine HDZ razveselio branitelje, ali veterani imaju par zamjerki: ''Nismo baš sretni... Tko zna tko će od nas to dočekati'' Slika nije dostupna VAŽNI DANI Ministar Medved moli građane jednu bitnu stvar: Čestitao braniteljima Dan pobjede

Sajam je u nedjelju posjetio i ministar branitelja Tomo Medved koji je s izlagačima razgovarao o problemima s kojima se branitelji proizvođači susreću pri uzgoju, proizvodnji, preradi i plasiranju gotovih proizvoda na hrvatsko tržište.

"Obveza mi je da, nakon što od nositelja tih djelatnosti čujem njihove probleme i poteškoće, zajedno s ostalim ministarstvima u Vladi te sa županijama i gradovima pronađemo najoptimalnije modele njihove organizacije i pružimo im potporu tamo gdje eventualno imaju zapreke u svom redovnom radu", rekao je Medved.

Branitelji proizvođači, kao i članovi njihovih obitelji, u proteklih su pet godina već predstavljali svoje proizvode na sajmovima po Hrvatskoj, a počelo se s Vukovarsko-srijemskom i Osječko-baranjskom županijom.

"Počeli smo sa županijama koje su zapostavljene po pitanju plasmana proizvoda, no s vremenom su nas prepoznali izlagači iz cijele Hrvatske i javila se potreba da se organiziramo i zajedno izađemo na tržište", rekla je Zorica Gregurić, dopredsjednica Udruge.

"To su mala gospodarstva koja se inače ne bi predstavili, no kroz zajednički nastup visoki troškovi prijevoza i noćenja svedeni su na najmanju moguću mjeru", objasnila je.

Uz prodaju raznih delicija i prikaz njihova spravljanja na tradicionalan način, primjerice slavonskog čobanca, kotlovine i 'poderanih gaća', na Trgu će se predstaviti tradicionalni zanati, izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene