Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogli brojni pojedinci i tvrtke

Sagrađena kuća za četvero djece bez oca i majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije tri godine četvero splitske djece ostalo je bez oca i majke. Skrb o njima prihvatila je teta koja im uz ljubav nije mogla pružiti i veći dom. No, danas njihova priča ima divan nastavak - dobili su svoju kuću.

Vrpca je prerezana, a četvero malih Božića ušlo je u svoj novi dom. 11-godišnja Ivana sretna je jer će napokon imati svoju sobu. 'Super, jedva čekam da se uselim u kuću, onda možemo imati svaki svoj krevet. Moći ću sama spavati, da više ne moram s bratom ležati', vesela je Ivana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Oduševljen što ima svoj kutak je i 15-godišnji Jakov. Boju je kaže, sam birao. 'Sretan sam, uzbuđen. Danas se otvara kuća, nisam se nadao da će završiti ovako brzo'. Braća Mate i Ivan dijelit će sobu.

Otkako su izgubili i oca i majku, o četvero djece skrbi njihova teta i njezin suprug. I ona je sretna što će za sve kuhati u novoj kuhinji. 'Puno im znači, puno, To je jedna sigurnost, jedna stabilnost, nisu na ulici što je najbitnije. Sve nam se sviđa, sve je lijepo i dobro. I novo je', kazala je teta Lucija Damjanović.

Božići su nedugo nakon smrti oca, izgubili i majku. Prihvatila ih je teta kod koje su svi živjeli u malom prostoru. A onda su socijalni radnici pokrenuli akciju u koju su se uključili i grad i županija, građani i tvrtke. I sada je, nakon tri godine, dom napokon izgrađen. 'Umjesto djecu u dom, realizirana je ideja da se djeci sagradi dom. I evo, hvala Bogu, zahvaljujući svim dobrim ljudima', kazao je koordinator akcije Slavko Kraljević.

Puno je ljudi pomoglo sa svih strana, od malih do velikih priloga. Svi su oni usrećili ovo četvero djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene