Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hypo banke

'Kad Sanader nije na vlasti, mogu govoriti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milena Šenator, financijska direktorica Kutline Globus grupe od 1994. do 1997. potvrdila je kako je Kutle Ivi Sanaderu isplatio 800 tisuća njemačkih maraka provizije za kredit od 4 milijuna DEM što mu je kod Hypo banke uredio Sanader.

Sinoć na javnoj televiziji obznanila je kako je u Globusu postojao i 'Kutlin crni fond' u kojem se slijevao ogroman novac od dividendi poduzeća. Šenator tvrdi da je Kutle isplatio 20 milijuna maraka i tim novcem financirao Ivića Pašalića, Nevena Barača iz Dubrovačke banke, direktora PBZ-a Martina Katičića, vlasnika EPH Ninoslava Pavića te još njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija 70 službenih putovanja Moćni senator putovao u Europu zbog seksa s maloljetnicama: Koristio je aliase i primao slike seksualnog zlostavljanja djece Slika nije dostupna Odvjetnik Miroslava Kutle 'Kutle je nevin i nema razloga napuštati BiH'

Šenator je također ispričala kako joj se od tada cijeli život pretvorio u pakao. Njen iskaz iz 2000. godine je iscurio u javnost, a od 2004. godine čak 365 puta je bila pozvana na sudske rasprave, a dva puta su joj zapalili lokal.

>> Afera Hypo: Najavljena nova uhićenja u Hrvatskoj

'Prvo, Ivo Sanader više nije premijer i ne može djelovati kroz institucije ove vlasti. Drugo, kako se moje ime koristilo u dnevnopolitičke svrhe ovisno o tome kako kome to treba, htjela bih se zaštititi i time završiti priču o svojim iskazima koje sam dala DORH-u. A treći je razlog da ja kao građanin ove zemlje želim jednu drugačiju Hrvatsku, poštenu Hrvatsku, koja će omogućiti ljudima da na osnovi svojih vrijednosti i svoje ambicioznosti pokušaju naći svoje mjesto na tržištu, a ne na osnovi veza ili prema nekim drugim mjerilima", kazala je Šenator u suzama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene