Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapad u strahu

Kupci pozvani na oprez zbog nove prijetnje - 'Rat je tek počeo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar domovinske sigurnosti Jeh Johnson pozvao je u nedjelju kupce na oprez pri odlasku u trgovačke centre, ne samo u Americi nego i šire, nakon džihadističkih prijetnji napadima, posebice u Parizu, Londonu, u Kanadi i Sjedinjenim Državama.

Islamska organizacija al-Šabab, ogranak al-Kaide u Somaliji, objavila je video snimku u kojoj poziva na izvođenje napada poput onoga u rujnu 2013. na trgovački centar Westgate u Nairobiju u Keniji kada je ubijeno 67 ljudi a više od 175 je ranjeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

"Rat je tek počeo", rekao je glasnogovornik al-Šababa, u snimci koju je objavio SITE, američki centar za nadzor islamističkih stranica. "Westgate je tek kap u moru napada koji će uslijediti", zaprijetio je Ali Mahmud Ragi.

'Stižu brodovima? Džihadisti na samo 300 kilometara od juga Italije'

Na kraju 66-minutne snimke maskirana osoba poziva na izvođenje napada na zapadne trgovačke centre, posebice na Mall of America u Minnesoti i Forum des Halles i Quatre Temps u Parizu.

Američki ministar Jeh Johnson je rekao da drži da se džihadističke organizacije natječu u privlačenju pozornosti radi skupljanja novaca i regrutiranja novaka, ali je svejedno kazao da ga zabrinjava moguća prijetnja.

Na pitanje o prijetnji za Mall od America, centar s 40 milijuna posjetitelja godišnje, rekao da je svi koji namjeravaju ići u Mall od America moraju biti oprezni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene