Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sačić: 'Markačev pravni položaj bitno otežan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Markač svoju je dužnost obavljao časno i profesionalno pa ga smatramo nevinim čovjekom čiji se pravni položaj pred Haaškim sudom bitno otežava odlukom Žalbenog vijeća da se Markačevu odvjetniku Miroslavu Šeparoviću uskrati daljnje zastupanje, rekao je predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Željko Sačić.

Ističući da je time narušeno Markačevo temeljno pravo na obranu, Sačić je ustvrdio kako u posljednje vrijeme ima sve više onih koji pokušavaju različitim konstrukcijama i lažima mijenjati noviju hrvatsku povijest.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra posljednja statusna konferencija pred suđenje Gotovini, Markaču i Čermaku Slika nije dostupna Suspendirana odluka o isključenju Šeparovića

U operaciji "Bljesak" sudjelovalo je 1.600 pripadnika Specijalne policije MUP-a, od kojih je devet poginulo, a 46 lakše i teže ranjeno.

Upravo pripadnici Specijalne policije su nakon završetka "Bljeska" osigurali mir i pravni poredak Hrvatske na oslobođenom području, te omogućili brz povratak protjeranih i raseljenih obitelji na svoja ognjišta, kazao je Sačić.

Središnji odbor Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata održao je u Koprivnici svečanu sjednicu u znak sjećanja na sudjelovanje u akciji "Bljesak", a kod središnjeg križa na koprivničkom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene