Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama hit u Japanu

Sabrani Obamini govori prodani u 420.000 primjeraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izdavačka kuća Asahi Press objavila je sabrane govore američkog predsjednika Baracka Obame u engleskom originalu s japanskim prijevodom i od studenoga prodala više od 420.000 primjeraka, što je uspjeh koji ta izdavačka kuća nije ostvarila od 1991. godine.

Asahi Press potkraj siječnja planira objaviti Obamin inauguracijski govor uz japanski prijevod i CD snimku, ali fenomenu Obama nisu odoljeli ni drugi japanski izdavači. Izdavačka kuća Goma-Books objavila je u srijedu inauguracijski govor na engleskom jeziku s japanskim prijevodom uz priložene CD i DVD te je već primila 400.000 predbilježbi za kupnju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko: Mi sigurno idemo dalje! Milanović: Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam onima koji su dobili više glasova Slika nije dostupna Dugo liječenje Rođena bez jezika, progovorila s 23 godine

>> Obama prisegnuo pred milijunima Amerikanaca

Yoko Kayaba, profesorica engleskog iz pokrajine Sendai, koristi se Obaminim govorima na satu kako bi učenicima dočarala snagu "oratorskog umijeća". Dvojezična izdanja u Japanu najradije kupuju poslovni ljudi koji žele iz profesionalnih razloga poboljšati znanje enegleskog jezika, no Obamine govore kupuje četiri do pet puta više klijenata.

Svaka knjiga koja se proda u više od 100 tisuća primjeraka u Japanu se smatra uspješnom, a publikacije na stranim jezicima rijetko premašuju nakladu od 20 tisuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene